Netikėta žinia. Rusija gali grąžinti dronus Iranui  ()

Jungtinės Valstijos baiminasi, kad bendros Irano ir Rusijos pastangos kurti bepiločius orlaivius sustiprins Bašaro al Assado režimą Sirijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kuriamos dronų modifikacijos gali sustiprinti Irano technologijas ir sustiprinti kampaniją, skirtą Sirijos diktatoriui Bašarui al Assadui palaikyti, praneša „The Defense Post“, cituodamas JAV generolą Alexus Grynkewichių.

„Manau, kad yra rizika, kad Rusija gali modifikuoti dronus iš Irano ir perkelti svarbias technologijas atgal į Iraną, o tai sustiprintų jos galimybes kurti naujus dronus“, – sakė generolas Grynkewichius. „Šių santykių pasekmės jau matomos Sirijoje. Kas galėjo pagalvoti, kad Rusijos Federacijai reikės kreiptis į Iraną, kad sustiprintų savo karinius pajėgumus? Ir vis dėlto taip nutiko.“

„Defense Post“ pažymi, kad dronai-kamikadzės tapo Rusijos ir Irano, kuriam taikomos griežtos Vakarų sankcijos, karinės strategijos centru, kuris netgi gali išplėsti Rusijos ir Šiaurės Korėjos karinį bendradarbiavimą.

 

Teheranas ir Maskva suteikė ekonominę, politinę ir karinę paramą Sirijos vyriausybei. Konfliktas Sirijoje, besitęsiantis nuo 2011 m., nusinešė daugiau nei 500 000 žmonių gyvybių, milijonai žmonių buvo priversti palikti savo namus, sunaikinta nesuskaičiuojama galybė pastatų. Ir Sirijos režimas irgi gali turėti naudos iš Rusijos patobulintų iranietiškų dronų.

(5)
(25)
(-20)

Komentarai ()