„Ateinančios dienos ir savaitės“. Pentagonas skelbia, kas netrukus atvyks į Ukrainą!  ()

Pasak JAV Gynybos departamento atstovo Patricko Ryderio, ginklų ir įrangos tiekimas Ukrainai vyksta pagal apibrėžtą planą. Jis taip pat įsitikinęs, kad netrukus prasidės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pilotų mokymai F-16.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV gynybos ministerija pranešė, kad naujos pagalbos Ukrainai pristatymas vyksta pagal grafiką ir artimiausiu metu turėtume tikėtis gerų žinių apie tankus. Tai pareiškė Pentagono atstovas Patrickas Ryderis per instruktažą rugsėjo 21 d.

Anot jo, amerikiečių tankai M1 „Abrams“ netrukus atsidurs Ukrainoje ir padės ginkluotosioms pajėgoms kovoti su Rusijos agresija mūšio lauke.

„Tikimės, kad jie atvyks į Ukrainą artimiausiomis dienomis ir savaitėmis“, – rašoma pranešime.

Taip pat buvo iškeltas Ukrainos pilotų mokymo F-16 naikintuvais klausimas, kuris taip pat turėtų prasidėti artimiausiu metu. Pasak Patricko Ryderio, keli Ukrainos pilotai ir dešimtys technikų netrukus pradės mokymus, kad išmoktų valdyti naikintuvus F-16.

„Ukrainiečių F-16 pilotų mokymai JAV vyks, net jei JAV vyriausybė užsidarys“, – sakė Pentagono atstovas, kalbėdamas apie vyriausybės uždarymą, jei nebus patvirtintas kitų metų JAV biudžetas.

 

Verta paminėti, kad uždarymas prasideda tuo metu, kai dalis Amerikos vyriausybės nustoja dirbti dėl kitų metų biudžeto atmetimo. Šiuo laikotarpiu valstybinės struktūros arba dirba nemokamai, arba pradeda atostogauti.

Kartu Pentagonas įsitikinęs, kad tai niekaip neturės įtakos Ukrainos pilotų mokymams, kurie turėtų įvykti artimiausiu metu. Tiksli data lieka nežinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()