Netikėta žinia. Sugedo daugybė „Leopard“ tankų  (2)

Danija suteikė Ukrainai 20 tankų „Leopard 1A5“, tačiau tai yra gana senos mašinos, o sena technika genda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Net 12 iš Danijos Ukrainai suteiktų „Leopard 1A5“ turi vienokių ar kitokių gedimų. Dalį tankų gali suremontuoti ukrainiečių mechanikai, dalį teks išvežti remontuoti į Vokietiją. Tai nėra mūšio lauke patirti gedimai - tankai su defektais atkeliavo iš Danijos.

„Dar dešimt tankų buvo perduoti Ukrainai, bet jie vis dar yra Lenkijoje. Pagal turimą informaciją, du iš šių tankų turi rimtų gedimų“, – apie naujausią tankų siuntą sakė Danijos ekonomikos ministras Troelsas Lundas Poulsenas. Jis patvirtino, kad Ukrainos mechanikai jau šalina nemažai smulkių gedimų. Poulsenas teigia, kad Ukraina dar neapmokė mechanikų, galinčių pašalinti rimtesnius gedimus, todėl didesnes problemas spręs Vokietijos meistrai.

„Kitaip tariant, 12 iš 20 tankų, kuriuos Danija iki šiol perdavė Ukrainai, buvo nustatyti rimti ar nedideli gedimai“, – rašo „TV 2 Nyheder“.

Anksčiau buvo pranešta, kad Ukraina atsisakė 10 vokiškų „Leopard 1“, nes tankai atkeliavo prastos techninės būklės. Ukraina neturi atsarginių dalių ir specialistų, kad pati ištaisytų tas problemas. Tai nėra nedėkingumas ar kažkas panašaus. Tiesiog „Leopard 1“ tankai ir tai yra senesni, ne taip gerai apsaugoti nuo tokių modernių grėsmių kaip dronų atakos. Taigi, Ukraina turi įsitikinti, kad gaunama technika yra tinkama tarnybai mūšio lauke. Jei matomi defektai, Ukraina negali rizikuoti savo gynėjų gyvybėmis.

 

„Leopard 1A5“ buvo sukurti devintojo dešimtmečio pradžioje. Dauguma jų yra gana senos mašinos, nes „Leopard 2“ tarnybą pradėjo dar 1979 metais ir netrukus nustelbė savo pirmtaką. Tai nereiškia, kad „Leopard 1“ tankai yra niekam tikę - jie vis tiek yra naujesni už didžiąją dalį rusų tankų. Be to, jų panaudojimo efektyvumas priklauso nuo taktikos - kur reikia, Ukraina siųs „Leopard 2A4“ ir „Leopard 2A6“ ar kitus vakarietiškus tankus. Kitur padės ir „Leopard 1A5“. Ukraina gavo apie 20 tokių tankų, bet su laiku gaus daugiau nei 150.

(19)
(6)
(13)

Komentarai (2)