„Sunaikintas „Leopard“ su Vokietijos kariais.“ Rusija skelbia sensaciją  ()

Pasak okupanto, visą tanko įgulą sudarė „Vokietijos kariai iš tos pačios kuopos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija skelbia sunaikinusi „Leopard“ su vokiečių ekipažu. Kaip yra iš tikrųjų?

Pasakojimą apie „tanko įgulą iš Vokietijos“ pristatė vienas iš rusų karių, kalbantis vokiškai. Jis teigė, kad sužeistas tanko vairuotojas tariamai sušuko „Nicht schießen“ (liet. nešaudyk) ir mirė nukraujavęs.

Vokietijos gynybos ministerija jau sureagavo į propagandinę istoriją. Tai pranešė DW.

Šaltinis remiasi informacija, kurią šeštadienį pateikė Rusijos propagandistai. Kremliaus žiniasklaida paskleidė melagingą informaciją kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų žvalgybos pareigūnai „sunaikino Ukrainai perduotą „Leopard“ tanką su vokiečių įgula“.

Vakarų žurnalistai kreipėsi į Vokietijos gynybos ministeriją prašydami paaiškinimų dėl tokių publikacijų apie „Bundesvero įgulą“.

„Ukrainoje nėra vokiečių tankų įgulų“, – atsakyme pabrėžė vienas iš oficialių Vokietijos gynybos ministerijos atstovų.

Rusijos žiniasklaidos išplatinta fiktyvi istorija byloja, kad istoriją apie „vokiečių tanko įgulą“ pateikė vienas iš okupantų, dalyvaujančių karinėse operacijose Ukrainos Zaporižios srityje. Jis esą kalba vokiškai ir teigė, kad žuvo visa sunaikinto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tanko „Leopard“ įgula, o sunkiai sužeistas vairuotojas, anot jo, pradėjo šaukti „Nicht schießen“, o tai vokiškai reiškia „nešaudyk“.

 

Be to, okupantas sakė, kad šio ekipažo vairuotojas neva sakė yra buvęs „Bundesvero karys“. Pasak okupanto, visą tanko įgulą sudarė „Vokietijos kariai iš tos pačios kuopos“. Galiausiai „vokietis“ mirė mirtinai nukraujavęs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(54)
(-46)

Komentarai ()