[ŽT] Rusai kelią į Bachmutą paslėpė po priešdroniniais tinklais. Ukrainos dronų operatoriai parodė, ką apie tai mano (Video)  ()

Netoli Donecko miesto Bachmuto tęsiasi smarkūs susirėmimai. Pats miestas tebėra okupuotas, tačiau Ukrainos gynėjai įsitvirtina flanguose, naikindami Rusijos techniką ir amunicijos sandėlius. Rusai bijo Ukrainos dronų ir savo kelius slepia po keistais tinklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos propagandos kanalai pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matomas kelias prie Bachmuto, uždengtas kažkokiomis kamufliažinio tinklo skiautėmis. Jos nepaslepia kelio ir nebūtų prasmės to daryti, nes ukrainiečiai puikiai pažįsta šią teritoriją ir žino, kur yra keliai. Tikėtina, kad šis kelias yra labai svarbus Rusijos logistikai ir šarvuotai technikai, todėl jis buvo kukliai pridengtas nuo dronų atakų.

Tačiau negalime pasakyti, ar tokia apsauga yra geriau nei nieko. Dronai-kamikadzės yra labai maži ir manevringi. Panašūs sportiniai dronai lenktynėse skrenda pro daugybę mažų vartų ir skylių. Žinoma, kariniai dronai nėra lenktyniniai, tačiau tarpai tarp tinklų virš kelio Bachmute nėra maži. Dronas gali lengvai palįsti po tokia apsauga.

Ir tai net nėra spėjimas – Ukrainos gynėjai jau parodė, kaip tai daroma:

 

Kaip ir narvai virš tankų bokštelių, šie tinklai padeda tik kaip emocinės paramos priemonė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()