Nutiko tai, ko daugelis bijojo. Pradeda masinę ginklų gamybą  ()

Pasak JAV ambasadorės Aljanse, nuolatinė karinio bloko šalių pagalba Kyjivui gerokai išnaudojo ginklų ir amunicijos atsargas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO planuoja gaminti dar daugiau ginklų, kad papildytų savo atsargas. Dalis jų bus reguliariai siunčiama į Ukrainą. Tai pareiškė JAV ambasadorė NATO Julianne Smith rugsėjo 27 d., praneša „Amerikos balsas“.

Jos teigimu, gamybos padidėjimas bus panaudotas ne tik kovai su Rusijos Federacija, bet ir kitoms Aljanso narėms. Kiekviena karinio bloko sąjungininkė teikė Ukrainai milžinišką pagalbą įvairiose srityse – humanitarinėje, ekonominėje ir karinėje.

Tuo pat metu užsitęsusios kovos atskleidė problemas, susijusias su amunicijos ir ginklų tiekimu. Dabar tai bus ištaisyta.

„Taigi NATO pradėjo kurti tai, ką mes vadiname gynybos gamybos veiksmų planu, sutelkiant dėmesį į amunicijos trūkumą tiek ukrainiečiams, tiek kai kurioms NATO narėms, kurios padėjo Ukrainai, o tai privedė prie jų pačių atsargų stygiaus“, – sakė  Julianne Smith.

 

Atskirai JAV ambasadorė Aljanse pažymėjo, kad karinis blokas nori daugiau dėmesio skirti bendradarbiavimo su privačiu sektoriumi stiprinimui, siekiant didinti gynybinius pajėgumus. Parama Ukrainai bus tęsiama tol, kol reikės. Ji yra „geležinė ir neišnyks“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(4)
(54)

Komentarai ()

Susijusios žymos: