[ŽT] Pirmą kartą istorijoje. Rusija iš tikro ruošiasi branduoliniam karui  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu neseniai kalbėjo ministerijos valdybos posėdyje ir paskelbė prognozę dėl Rusijos karo prieš Ukrainą trukmės ir rezultatų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-29 [ŽT] Pirmą kartą istorijoje. Rusija iš tikro ruošiasi branduoliniam karui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia prognozuoja, kad dėl galimų branduolinių sprogimų nukentės tam tikri federacijos regionai. Tokiu atveju bus sunaikinta 70% būsto ir visa infrastruktūra.

Pasak Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu,  Kremlius tikisi pasiekti savo „nustatytus tikslus“ 2025 m. Tuo pat metu galimam branduoliniam smūgiui ruošiasi kita Rusijos valdžios šaka – federalinė tarnyba „Rospotrebnadzor“. Visų pirma, ji planuoja vykdyti civilinės gynybos pratybas, jei tam tikrame regione įvyktų atominiai sprogimai. Apie tai „Baza“ rašo savo „Telegram“ kanale.

Leidinys gavo „Rospotrebnadzor“ išduotą dokumentą iš nenurodytų anoniminių šaltinių. Kalbame apie tarnybos vadovės Anos Popovos įsakymą atlikti „Civilinės gynybos štabo mokymus“. Nurodoma, kad pratybos turėtų vykti 2023 metų spalio 3 dieną ir apimti visą šalies agresorės teritoriją.

 

Žiniasklaidos pranešime pažymima, kad planuojama surengti unikalų renginį Rusijos Federacijoje. Anksčiau panašios pratybos vykdavo, tačiau skirtingu laiku jos vykdavo atskiruose regionuose. Tuo tarpu dabar mokymai vyks visur vienu metu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(45)
(-36)

Komentarai ()