[ŽT] Neįtikėtina žinia. Ukrainoje gali pasirodyti NATO kariai  ()

JK pirmą kartą dislokuos karius Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK pirmą kartą dislokuos karius Ukrainoje.

Kyjive apsilankęs naujasis JK gynybos ministras Grantas Shappsas sakė, kad Ukrainoje pirmą kartą bus dislokuoti britų kariai. Tokie planai jau aptariami su karine vadovybe.

Interviu „The Telegraph“ Shappsas sakė, kad derasi su britų armijos pareigūnais dėl oficialios britų vadovaujamos Ukrainos karių mokymo programos perkėlimo tiesiai į Ukrainą. Jis taip pat paragino britų gynybos įmones atidaryti gamyklas Ukrainoje.

Pažymima, kad Shappsas praėjusią savaitę lankėsi Ukrainoje. Anot jo, jis su Volodymyru Zelenskiu aptarė, kokį vaidmenį galėtų atlikti JK laivynas saugant komercinius laivus nuo Rusijos atakų Juodojoje jūroje. Žurnalistai pastebi, kad abu šie žingsniai reikš reikšmingą britų dalyvavimo ginant Ukrainą nuo Putino invazijos eskalavimą.

 

„Britų karių dislokavimas Ukrainoje arba karinio jūrų laivyno paramos teikimas Juodojoje jūroje reikšmingai padidintų JK įsitraukimą į konfliktą. Tačiau pono Shappso žodžiai taip pat žymi vyriausybės požiūrio į viešas diskusijas apie konfliktą pasikeitimą“, – rašoma medžiagoje.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(2)
(65)

Komentarai ()