„Karas su įsibrovėliais“. „Hamas“ įvardijo atakos prieš Izraelį priežastis  ()

„Hamas“ kovotojai prašo arabų šalių nutraukti santykius su Izraeliu. Izraelio gynybos pajėgos (IDF) oficialiai paskelbė apie didelio masto operacijos „Geležiniai kardai“ pradžią.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-07 „Karas su įsibrovėliais“. „Hamas“ įvardijo atakos prieš Izraelį priežastis  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Islamo kovotojų grupės „Hamas“ atstovas Khaledas Kadomi sakė, kad ši karinė operacija buvo atsakas į žiaurumą, su kuriuo palestiniečiai susidūrė dešimtmečius. Tai jis pasakė komentare Kataro leidiniui „Al Jazeera“.

„Norime, kad tarptautinė bendruomenė sustabdytų nusikaltimus Gazoje prieš palestiniečių žmones, mūsų šventas vietas, tokias kaip Al Aksa (mečetė Jeruzalėje). Visa tai yra priežastis pradėti šį mūšį“, - sakė Khaledas Kadomi.

Pasak leidinio „Details“, „Hamas“ kovotojai pagrobė 35 izraeliečius ir išvežė juos į Gazos ruožą. Visų pirma palestiniečiai pagrobtus žmones vadina kariais.

„Hamas“ atstovas buvo paklaustas, ar kovotojai paėmė įkaitais Izraelio karius ir civilius, tačiau jis atsakė, kad tai ne įkaitai, o karo belaisviai. Be to, jis Izraelio naujakurius pavadino okupantais ir įsibrovėliais.

„Taigi padėtis šiandien yra karas su įsibrovėliais“, – pridūrė jis.

„Hamas“ atstovas Ghazi Hamadas sakė, kad operacija prieš Izraelį yra žinia arabų šalims, kurios bando normalizuoti santykius su Izraeliu. Jis taip pat pavadino Izraelį priešiška valstybe, kuri turi būti „sustabdyta“.

 

„Manau, kad jiems tai gėdinga. Prašau visų arabų šalių nutraukti ryšius ir nutraukti santykius su Izraeliu, nes tai nėra valstybė, kuri tiki taika ar sambūviu arba tiki gera kaimynyste“, – sakė Ghazi Hamadas.

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) oficialiai paskelbė apie didelio masto operacijos „Geležiniai kardai“ pradžią.

„Izraelio gynybos pajėgos pradeda didelio masto operaciją, siekdamos apsaugoti Izraelio civilius nuo bendro „Hamas“ atakos prieš Izraelį“, – sakoma pareiškime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()