Pirmą kartą fronte pasirodė „Mad Max“. Kas tai per pabaisa (Foto)  ()

Modernizuotas „Tigr-M“ pirmą kartą buvo parodytas 2023 metų rugpjūtį Rusijos ginklų parodoje. Tuo pat metu Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Rusijos Federacijos gynybos ministerija okupantams užsakė partiją transporto priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą rusų okupantų gretose atsidūrė modernizuotas šarvuotas automobilis „Tigr“, kuris buvo pramintas „Mad Max“. Tai pranešė „Army Recognition“, remdamasi socialiniais tinklais.

Modernizuotas „Tigr-M“ buvo parodytas Rusijos Federacijoje vykusios ginklų parodos „Armija 2023“ metu. Dėl keistos išvaizdos jis buvo pramintas „Mad Max“. Automobilis gavo papildomą kėbulo šarvuotę, įskaitant arkas virš ratų, priekinę dalį ir duris.

Russia up-armored 'Mad Max' Tigr-M SpN spotted in Ukraine
byu/armyreco inWorldDefenseNews

Papildomi šarvai turėtų leisti į „Tigr-M“ ataikyti 7,62 mm kulkas. Rusijos Federacija teigia, kad apsaugą galima sumontuoti maždaug per 40 minučių. Pagrindinis modernizavimo tikslas – užtikrinti kolonų saugumą, dengti kariuomenę bei padidinti transporto priemonės kovines galimybes ir išgyvenamumą. Lieka atviras klausimas, kaip papildomas svoris paveikia pagrindines mašinos charakteristikas.

 

 

Analitikams kilo abejonių dėl konstrukcijos patikimumo. Papildomą šarvuotę galima nuimti, bet rankenėlių virš arkų nesimato, kad būtų galima greitai pakeisti ratą. Todėl yra tikimybė, kad tam reikės išardyti automobilį. Automobilio svoris išaugo nuo 5,4 iki 7,8 tonos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(22)
(-19)

Komentarai ()