Viskas ant sprogimo ribos. Gali prasidėti karas „kituose frontuose“  ()

Karas gali prasidėti „kituose frontuose“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 12 d. Irano užsienio reikalų ministras Hosseinas Amirabdollahianas aiškiai pasakė Jeruzalei, kad jei IDF nenustos bombarduoti Gazos Ruožo, karas gali prasidėti „kituose frontuose“. Ekspertai įsitikinę, kad Teheranas užsimena apie „Hezbollah“ kovotojus, rašo „The Times of Israel“.

Dieną prieš tai Irano užsienio reikalų ministerijos vadovas atvyko į Libaną susitikti su „Hamas“ ir Palestinos islamo džihado atstovais. Amiras Abdollahianas sakė, kad antrojo fronto atidarymas „ne toli“.

Panašų pareiškimą, susitikime su Irako ministru pirmininku Mohammedu Shia al-Sudani, padarė ir Teheranas. Daugelis karo ekspertų yra įsitikinę, kad „Hamas“ ataką prieš Izraelį suplanavo Irano žvalgybos tarnybos.

Tuo tarpu IDF kreipėsi į palestiniečius Gazoje, ragindami juos pradėti evakuotis dėl savo saugumo. „Hamas“ kovotojai yra Gazoje ir kovoja su IDF, todėl miestas tapo kovų arena.

 

Jungtinės Valstijos paskelbė apie pasirengimą visapusiškai padėti Izraeliui kare prieš „Hamas“. Kartu Vašingtonas leido suprasti, kad smogs toms šalims, kurios bandys kištis į karą. Lėktuvnešiai iš JK ir JAV keliauja į Izraelio krantus, kad prireikus sustabdytų bet kokius trečiųjų šalių bandymus prisijungti prie karo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(1)
(22)

Komentarai ()