„Nė vieno balso prieš.“ Istorinis įvykis. Putinas oficialiai paskelbtas diktatoriumi ir žudiku  ()

Priimta itin svarbi rezoliucija dėl Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį, spalio 13 d., Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA) priėmė itin svarbią rezoliuciją dėl Rusijos. Dokumente Rusijos Federacijos vadovas Vladimiras Putinas pripažįstamas diktatoriumi.

Apie tai savo „Telegram“ kanale pranešė Aukščiausiosios Rados deputatas ir Ukrainos delegacijos ETPA narys Oleksijus Gončarenko.

Rezoliucija buvo priimta vienbalsiai. Už rezoliuciją balsavo 43, prieš – 0, susilaikė 0.

„ETPA ką tik priėmė super svarbų sprendimą – pripažino V. Putiną diktatoriumi, Rusiją – diktatūra, paragino visas šalis vykdyti Tarptautinio Baudžiamojo Teismo išduotą V. Putino arešto orderį ir jį suimti. Taip pat paragino visas šalis po to, kai 2024 m. kovą baigsis ši jo prezidentinė kadencija, po to pripažinti jį neteisėtu ir nutraukti su juo ryšius. Nepaprastai galingas sprendimas, ir jis buvo priimtas vienbalsiai. Nė vieno balso prieš. Primenu, kad ETPA yra Armėnijos, Serbijos, Turkijos ir kitų šalių atstovai. Tačiau sprendimas buvo priimtas vienbalsiai. Putinai, tu esi žudikas, tu esi nusikaltėlis, diktatorius, – pareiškė Europos Taryba. Taigi, su gimtadieniu, ch**lo!“ – pareiškė Ukrainos diplomatas.

 

Atkreipiamas dėmesys, kad V. Putinas yra įtrauktas į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą dėl dalyvavimo deportuojant ukrainiečių vaikus karo metu. Pati Kremliaus spaudos tarnyba paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotas Rusijos valstybės vadovas ir jo bendrininkę, aptariantys ukrainiečių nepilnamečių grobimą. Šis vaizdo įrašas tapo vienu iš pagrindinių Rusijos prezidento kaltės įrodymų, kuriuo remiantis buvo išduotas arešto orderis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(279)
(6)
(273)

Komentarai ()