Ne Izraelis. Netrukus gali kilti dar vienas didelis karas. JAV skelbia didžiulį pavojų  (1)

Atrodo, kad pasaulyje iš tikrųjų prasideda Trečiasis pasaulinis karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas perspėjo Amerikos politikus, kad po kelių savaičių Azerbaidžanas gali įsiveržti į Armėniją. Apie tai „Politico“ rašo remdamasi savo šaltiniais.

Žurnalistų teigimu, šis įspėjimas rodo JAV prezidento Joe Bideno administracijos gilų susirūpinimą Azerbaidžano operacijomis Kalnų Karabache ir konflikto išplėtimo galimybę.

Pranešama, kad spalio 3 d. telefono skambutyje JAV įstatymų leidėjai paprašė Blinkeno imtis veiksmų prieš Azerbaidžano prezidentą Ilhamą Alijevą, reaguojant į rugsėjį įvykusią invaziją į Kalnų Karabachą. Valstybės sekretorius atsakė, kad Valstybės departamentas ieško galimybių patraukti Azerbaidžaną atsakomybėn ir neplanuoja pratęsti dokumento, leidžiančio JAV teikti karinę pagalbą Baku. Jis pridūrė, kad JAV mato galimybę Azerbaidžanui artimiausiomis savaitėmis įsiveržti į pietų Armėniją.

 

Tačiau, remiantis medžiaga, Blinkenas išreiškė pasitikėjimą vykstančiomis diplomatinėmis Armėnijos ir Azerbaidžano derybomis.

„Dar du žmonės patvirtino, kad instruktažas apie situaciją Azerbaidžane įvyko, tačiau detalių nepateikė“, – pažymėjo žurnalistai.

JAV valstybės departamentas atsisakė komentuoti Blinkeno pokalbį su įstatymų leidėjais, tačiau pareiškė, kad JAV palaiko Armėnijos teritorinį vientisumą ir nori, kad konfliktas su Azerbaidžanu baigtųsi derybomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(0)
(21)

Komentarai (1)