Skelbiama sensacija. Izraelis pirmą kartą panaudojo futuristinį lazerinį ginklą. Karštas video (PAPILDYTA)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-10-15 23:23
Lazerių ateitis neišvengiama, nes dabar tiek dronų, kad raketų tiek neprigaminsi.
kestutisz 2023-10-15 23:42
Tai, kad čia lyg tiesiog blikai kameroje. Išvis lazeriui, jei jis toks bus kada (su asmeniniu atominiu reaktorium kiekvienas) - visai nebūtina būt matomam spektre.
P69 2023-10-16 00:56
Kad tai fake video iš žaidimo ARMA 3. Gėda. Kad "karštas" video tai nereiškia, kad tiesa...
P69 2023-10-16 00:56
Lazeriniai ginklai nėra tokie geri kaip kai kurie įsivaizduoja
justt 2023-10-16 19:35
T.lt suzibejo savo sudu dejimo stiliuku
immortallt 2023-10-17 09:15
O kam tas atominis reaktorius? Kokia lazerio galia, ir kiek max per valandą energijos gali suvalgyti realiai? Jei lazerio galia kad ir 2500 MW, šūvio trukmė 1 s, tai kiek čia energijos reikia? 0,7 kWh? Ilginkime iki 10 sekundžių - 70 kWh. Per valandą tarkime 180 šūvių, tai 12,6 MWh/h. Kam tas branduolinis reaktorius? Kad komplikuočiau viskas būtų?
HardAxe 2023-10-17 09:59
Atominis reaktorius kaip tik visiškai netinka lazeriui. Lazeriui reikia impulsinės galios, atominis reaktorius savo galią keičia kelių dienų bėgyje. Jam reikia supercap`ų arba gerų baterijų ir storo laido iki pastoties. Realiai turbūt visų trijų. Šiaip pačio įvado turbūt užteks kaip elektromobiliui krauti?
donatasv 2023-10-17 10:45
Kažkaip keistai žmonės įsivaiduoja branduolinį reaktorių, kaip bateriją reikiamu momentu paimu energiją, o toliau užmigdau visą procesą ir laukiu kito poreikio. Kai realybėje mūsų atominė elektrinė turėjo kruonį vien tik tam, kad perteklinę energiją galėtų kažkur padėti kai nėra poreikio. Budėjimo rėžime turės tiekt energiją į tinklus arba paprašyt priešo, kad lauktų kol užkurs reaktorių.
Benediktas 2023-10-17 11:02
O kas buna, kai neatiduoti energijos is branduolinio reaktoriaus niekur? Turbinos, tai juk sukasi vistiek - reiskia siluma virsta i mechanine energiją vis tiek. Ar yra reaktoriui skirtumas - ar turbinos generuoja energija ir ja atiduoda kazkam, ar tik sukasi? O gal išvis galima tiesiog šldyti baseiną, paleidus garą per kitą kontūrą, net turbinų nesukti? Apart finansinio aspekto.
donatasv 2023-10-17 11:26
Nu gal ir gali garą nuleist pro šoną čia nešumas gal ne tiek reikalingas. Apie tai kažkaip nepagalvojau.
kestutisz 2023-10-17 11:53
O tai turim kažkokį kitą būdą gan greitai ir autonomiškai krauti tuos pačius superca[us aukščiau? Na ok, Zumwalt'ai turėjo turėt jau ne atominius reaktorius, bet kur jie ir jų lazeriai? Realiai tai didelis scam'as tie lazeriniai ginklai ir tiek, geriausiu atveju (ir tai berods net naudojama) tai trukdyti infraredinių spindulių taikymo galvutėm. Jei rusų kalba žinoma - siūkau žiūrėt Mark Solnin video apie kaip tik "lazerinius ginklus", ten net projektą pateikė galbūt galinčio veikti projekto, iš dar Reigano "žvaigždžių karų" serijos, su termobranduolinės(! paprastos neužtenka) bombos pagalba versti voframo strypus ar pan į plazmą, tada kažkokiais unobtainiumo veidrodžiais/linzem fokusuoti tuos "spindulius". Na ir tada, beorėje erdvėje(!), galbūt realiai kažkokį palydovą jau pavyktų ir numušti.
kestutisz 2023-10-17 11:58
Realiai taip, yra vienas trick'as, keista kad neteko matyti koncepto tai prie kokio aerostato tvirtinti gigantiškus valdomus veidrodžius/prizmes/etc, šviesti iš juos nuo žemės (kur yra pasiekiama daug energijos) ir jais fokusuoti į objektą šalia to veidrodžio. Tokius triukus daro entuziastai jutubėse, kur mol žiū kambario viduryje nedegina spindulys nieko, o jau per linzę kitoj kambario pusėj žiū ir degina. Na nlb skiriasi nuo vaikystės, deginimo su lupa.
immortallt 2023-10-17 12:41
Lazeriniai ginklai yra labai efektyvūs prieš mažus ir greitai judančius taikinius. Tau nereikia susprogdinti, tau užtenka sugadinti vieną dalį. O lėktuve esančiu lazeriu sėkmingai ir lengvųjų transporterių variklius sugadina per keliolika sekundžių. Dronui numušti energijos irgi daug nereikia, o konvencinėmis priemonėmis numušti brangu arba sudėtinga. Lazeris šaudo trumpais impulsais bet didelės galios. Būtent, ultracapacitor reikia ir 5mm2 laido - per akis, bent kiek esu matęs aprašymų tokių ginklų. Nors jau 7+ metai nebesidomėjau. Asmeniškai įdomus ginklas yra railgun'as, kurio didžioji dalis problemų išsispręs kai kambario temperatūros superlaidininkai atsiras. Įdomus tuo, kad efektyviai iš to pačio ginklo gali šaudyti naudojant kaip artileriją ir kaip priešraketinį/priešlėktuvinį/priešartilerinį ginklą. Sviediniai laive - inertiški. Ir laive jau greičiausiai turėsi branduolinį reaktorių viso laivo reikmėms, o ne vieno ginklo užmaitinimui. Ir taip, branduolinio reaktoriaus garą gali nukreipti į aušykles, bet klausimas, ar tu laikysi 99,9% laiko įjungtą reaktorių ir gaminsi garą, kai pačio ginklo reikės tik 0,1% laiko? Jei tik ginklui užmaitinti naudojama energija.