Skelbiama sensacija. Izraelis pirmą kartą panaudojo futuristinį lazerinį ginklą. Karštas video (PAPILDYTA)  (13)

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame, kaip buvo pranešta, Izraelis pirmą kartą panaudojo lazerinę oro gynybos sistemą „Iron Beam“. IDF nepatvirtino informacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

medžiagą apie oro gynybos lazerinės sistemos „Iron Beam“ kovinę operaciją, skirtą perimti raketas iš Gazos. Vaizdo įrašas buvo bendrinamas X (anksčiau „Twitter“).

Vėliau žurnalistas Itai Blumenthal, remdamasis savo šaltiniais, pranešė, kad saugumo sektorius nepatvirtina, kad Izraelis naudojo priešraketinės gynybos sistemą „Iron Beam“.

Izraelio sistema „Iron Beam“ išbandymą išlaikė 2022 m. Ji buvo sukurta kaip „Iron Dome“ sistemos priedas. Kaip teigė bendrovės „Rafael“ atstovai, naujasis ginklas gali užfiksuoti taikinį šviesos greičiu ir jį sunaikinti per 5 sekundes iki 7 km atstumu. Mokslininkai manė, kad galutinė lazerio galia po visų bandymų bus šimtai kilovatų.

PAPILDYTA

Spalio 15 dieną socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuota, kaip Izraelio pajėgos tariamai panaudojo lazerinę priešraketinės gynybos sistemą „Iron Beam“, perimdamos „Hamas“ kovotojų paleistas raketas.

 

Kaip paaiškėjo, iš tikrųjų šie kadrai yra paimti iš karinio simuliatoriaus „Arma 3“ vaizdo žaidimo ir neturi nieko bendra su realiu „Iron Beam“ naudojimu. Tai spalio 16 d. pranešė „Defense News“ stebėtojai.

Publikacijos autoriai rašo, kad vaizdo įrašai šį savaitgalį pasirodė X (Twitter), o komentaruose melagingai teigiama, kad vaizdo įraše buvo demonstruojamas Izraelio bendrovės „Rafael Advanced Defense Systems“ sukurtas Izraelio „Iron Beam“ veikimas.

Ekspertai pastebi, kad patys vaizdo žaidimo kūrėjai spalio 10 dieną įspėjo, kad futuristiniame, išgalvotame konflikte vykstantis „Arma 3“ yra lengvai modifikuojamas ir naudojamas dezinformacijai skleisti.

 

„Nors mes džiaugiamės, kad „Arma 3“ taip tikroviškai imituoja šiuolaikinius karinius konfliktus, tačiau, žinoma, nesame patenkinti, kad šie vaizdo įrašai gali būti supainioti su tikra kova ir naudojami kaip karinė propaganda“, – sakė bendrovės viešųjų ryšių vadovas „Bohemia Interactive“ Pavlo Krzyzhka.

Pasak jo, nepaisant ištrintų vaizdo įrašų, jų daugėja, todėl vienintelis būdas išspręsti šią problemą – aktyviai bendradarbiauti su pirmaujančiomis pasaulio žiniasklaidos priemonėmis, kurios turi didelį pasiekiamumą ir galimybę efektyviai kovoti su klastotėmis.

Kartu buvo pažymėta, kad filmuota medžiaga iš „Arma 3“ jau ne kartą buvo naudojama kaip tikrų įvykių Afganistane, Sirijoje ir Ukrainoje pakaitalas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(3)
(25)

Komentarai (13)