[ŽT] Rusija pirmą kartą viešai pripažino, iš kur gauna dronus  (3)

Karas Ukrainoje yra unikalus tuo, kad tai - pirmas didelis karinis konfliktas, kurio metu abi pusės naudoja tiek daug skirtingų dronų tipų. Net patys mažiausi komerciniai dronai išmoko mėtyti granatas. Rusija ilgą laiką apsimetinėja, kad savo dronus pasigamina pati, nes jai gėda pripažinti, kad tokios technologijos jai nėra įkandamos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik visi šiuo metu Rusijai priklausantys importuoti dronai į atgabenti iš Kinijos, teigia Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas.

Kalbėdamas Valstybės Dūmos Biudžeto ir mokesčių komiteto posėdyje, Siluanovas pirmą kartą nuo invazijos į Ukrainą pradžios pripažino, kad rusų naudojami dronai dažniausiai yra iš Kinijos. „Esame dėkingi savo partneriams. Bet mums reikia plėtoti savo išteklių bazę, reikia tam skirti pinigų“, – sakė ministras.

Siluanovas tai pripažino ne šiaip sau - jis nori, kad Rusija investuotų į dronų kūrimą ir gamybą.

„Mes skiriame papildomų pinigų dronams <...> Siekiama, kad iki 2025 m. 41% visų bepiločių orlaivių būtų pažymėti „Pagaminta Rusijoje“ ženklu“, – paskelbė Siluanovas.

 

Mažieji Rusijos karių naudojami dronai yra pagaminti Kinijoje. Bet didesni savižudžiai dronai „Shahed“ yra iranietiški. Tiesa, „Shahed“ dronus, kurių importo iš Irano Rusija niekada nepripažino, Rusija jau gamina pati.

(6)
(16)
(-10)

Komentarai (3)