„Mes matėme jų klaidas“. Izraelis ištyrė Rusijos taktiką. Kas nutiko „Merkava“ tankams (Foto)  (1)

Šarvuočių korpuso vadas Hishamas Ibrahimas teigia, kad tankas vis dar yra vienintelė kovinė platforma, kurioje dera mobilumas, saugumas ir mirtingumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgų (IDF) generolai atidžiai ištyrė Rusijos ir Ukrainos karo patirtį. Dabar ji gali padėti tuo atveju, jei Gazos Ruože prasidėtų antžeminė operacija. Apie tai praneša „The Economist“.

Izraelio gynybos pajėgų tankų batalionai ruošiasi operacijai po „Hamas“ atakos spalio 7 d. Nepaisant bepiločių orlaivių ir kitos amunicijos dislokavimo, tankai išlieka vienintele platforma mūšio lauke, turinti mobilumo, apsaugos ir rimtos ugnies jėgos derinį.

„Matėme, kaip rusai kariavo Ukrainoje ir kokias klaidas padarė. Jie ten kovojo su vienu korpusu, o ne su kombinuota karine taktika", – sako Izraelio gynybos pajėgų šarvuočio korpuso vadas brigados generolas Hishamas Ibrahimas.

Kitaip tariant, Rusijos šarvuotieji pulkai veikė kaip atskiri tankų vienetai, be bendro darbo su pėstininkais, žvalgais ir artilerija, be koordinavimo su žvalgyba ir aviacija. Tai lėmė, kad tankų kolonos galėjo judėti tuo pačiu keliu be jokios paramos, todėl jas sunaikino Ukrainos kariuomenė.

 

„Jau kelerius metus rengiame bendrus karinius mokymus visais lygiais. Nebegalvojame apie tanką kaip apie „viskas viename“ mašiną. Pasikeitė mūšio laukas, jis tankiau apgyvendintas ir užstatytas. Mūsų kariai visuose kursuose ir pratybose įpranta vykdyti kovinius veiksmus kombinuotos karinės aplinkos sąlygomis“, – aiškino Hishamas Ibrahimas.

 

Izraelis per visą istoriją įgijo daug patirties tankų mūšiuose. Todėl tankistai dabar laikomi vienais labiausiai koviniais ir geriausiai apmokytų pasaulyje. Ibrahimas taip pat pridūrė, kad per „Hamas“ puolimą nė vienas tankas „Merkava“ nebuvo negrįžtamai prarastas, o apgadintos transporto priemonės netrukus grįš į tarnybą.

Dabar „Merkava“ bokšteliuose yra įrengtos grotelės, apsaugančios nuo dronų, nes ne visos transporto priemonės turi „Trophy“ aktyviosios gynybos kompleksus. Apskritai mašinos yra sunkios ir nėra labai mobilios, nes jos skirtos kovinėms operacijoms Izraelio teritorijoje. Jie turi galingą apsaugą ir sudėtingą ryšio sistemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai (1)