„Turėjo pulti Baltijos šalis per 24 val.“ Estijoje euforija. Sunaikinta 120 000 Rusijos armada  (5)

„Ukrainiečiai iš tikrųjų dabar kovoja už mus ir vietoj mūsų.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos užsienio reikalų ministras Margusas Tsahkna, prieš kelerius metus vadovavęs šalies Gynybos ministerijai, sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos susidorojo su Rusijos kariuomene vietoj estų, skelbia „Ukrinform“.

Pasak diplomato, prieš kelerius metus, pasienyje su Estija, stovėjo 120 000 Rusijos karių armada, kuri buvo pasiruošusi bet kurią akimirką pradėti invaziją į Baltijos šalis, tačiau ji apsigalvojo ir nusprendė įžengti į Ukrainą ir netrukus ten „dingo“.

Tsakhkna pažymėjo, kad šiuo metu oficialusis Talinas skiria apie 1% savo BVP, kad padėtų Ukrainai, kovojančiai su Rusijos agresija. Be to, Estija yra pasirengusi duoti daugiau, puikiai suvokdama, kad būtent Ukraina prisiėmė tokią sunkią naštą, sulaikydama Kremlių ir tuo pačiu apsaugodama praktiškai visą Europą.

„90% mūsų gyventojų sutinka paremti Ukrainą, o pagrindinė to priežastis yra supratimas, kad ukrainiečiai iš tikrųjų dabar kovoja už mus ir vietoj mūsų.“

„Kai 2016–2017 metais vadovavau Gynybos ministerijai, Rusijos sienos pusėje nuolat matydavome 120 000 karių. Visa ši armija per 24 valandas buvo visiškai pasirengusi veikti. Tik vienas klausimas buvo, ar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas duos tokį įsakymą, ar ne“, – prisimena Estijos diplomatinio skyriaus vadovas.

 

Žinoma, kad 2014 m., po Krymo aneksijos ir prasidėjus karui Donbase, Estija viena pirmųjų paskelbė palaikanti Ukrainos teritorinį vientisumą. 2022 m., iškart prasidėjus Rusijos kariuomenės invazijai į Ukrainą, oficialusis Talinas vienas pirmųjų pasmerkė Kremliaus agresiją ir pradėjo teikti tiek ekonominę, tiek politinę pagalbą Kyjivui. Be to, estai taip pat prisidėjo prie karinės paramos Ukrainai teikimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(418)
(19)
(399)

Komentarai (5)