Izraelis keičia Gazos Ruožo invazijos planus. Skubiai įsikišo JAV (PAPILDYTA JAV komentaru)  ()

Jungtinės Valstijos turėjo įtakos Izraelio planams vykdyti sausumos operaciją Gazos Ruože.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Bloomberg“, kuris cituoja Izraelio pareigūnus ir vyriausybei artimus žmones.

„Anot Izraelio pareigūnų ir artimų žmonių, JAV įtaka nulemia, kaip bus vykdomas puolimas – įskaitant tai, kaip apriboti 2 milijonų Gazoje gyvenančių civilių aukų skaičių – ir vyriausybės planus, kas nutiks pasibaigus karui“.

Trys aukšto rango Izraelio pareigūnai, kurie kalbėjo anonimiškai, teigia, kad JAV vaidmuo ir įtaka šiame kare prieš „Hamas“ yra gilesni ir intensyvesni nei bet kada anksčiau.

„Bloomberg“ pabrėžia, kad Izraelis praėjusį šeštadienį paskelbė apie sausumos invaziją į Gazą. Tačiau savaitės viduryje Izraelio kariuomenė jau užsiminė, kad sausumos puolimas „gali būti kažkas kitokio, nei manote“. Anot jų, tai gali prasidėti vėliau ir užsitęsti, atsiskleisti netikėtais būdais.

Tarp šių dienų įvyko keletas aukšto rango JAV pareigūnų, įskaitant valstybės sekretorių ir gynybos sekretorių, taip pat prezidento Joe Bideno, vizitų.

„Prezidentas Bidenas yra sutelkęs dėmesį į tai, kad sumažintų tikimybę, kad šis karas išplis į kitą frontą... Tai yra pagrindinis jo tikslas“, – interviu sakė Izraelio užsienio reikalų ministras Eli Cohenas.

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu po Bideno vizito pareiškė, kad buvo pasiektas susitarimas dėl „bendradarbiavimo, kuris pakeis jėgų pusiausvyrą visuose karo teatruose“.

 

„Air Force One“ lėktuve, grįždamas į Vašingtoną, Bidenas sakė kalbėjęsis su izraeliečiais apie įvairias „alternatyvas“ antžeminiam karui, nes nerimauja dėl civilių aukų ir didėjančio konflikto.

PAPILDYTA

JAV prezidentas Joe Bidenas neliepė Izraeliui atidėti sausumos operaciją Gazos Ruože. Baltieji rūmai paneigė žiniasklaidos pranešimus.

Tai pranešė „Reuters“.

Kas nutiko

 

Bidenas lipo trapu į „Air Force One“ lėktuvą, kai vienas iš žurnalistų sušuko klausimą, kurio prezidentas neišgirdo dėl variklių triuškmo. Amerikos lyderis nutilo ir pasakė: „Taip“. Po to Bidenas įlipo į lėktuvą.

Žiniasklaida pranešė, kad Bidenas tariamai patvirtino, kad JAV ragina Izraelį atidėti sausumos operaciją Gazoje, kai „Hamas“ paleido du įkaitus.

Kaip paaiškino Baltųjų rūmų atstovas Benas LaBoltas, Bidenas neišgirdo žurnalisto klausimo, ar Izraelis turėtų atidėti galimą sausumos invaziją į Gazos uožą.

Klausimas buvo toks: „Ar norėtumėte, kad būtų paleista daugiau įkaitų?“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()