ATACMS nėra visagalis. JAV majoras skelbia prieš kokius taikinius raketa praktiškai bevertė  ()

JAV armijos majoras Jamesas Huttonas tvirtina, kad M39 ATACMS su kasetine galvute gali pasirodyti neveiksmingi prieš tankus. Submunicija gali išjungti optiką arba sugadinti variklį, bet tai tik tada, jei pasiseks.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenę gavo partiją balistinių raketų ATACMS, turinčių kasetinę kovinę galvutę. Bet ginklas gali būti neveiksmingas naikinant šarvuočius. Tai praneša „Forbes“.

Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos smogė Rusijos ginkluotųjų pajėgų aerodromams Berdianske ir Luhanske, todėl buvo galima sunaikinti daugiau nei 10 sraigtasparnių. Tačiau leidinyje pažymima, kad M39 nėra visagalis ir nesugebės sunaikinti saugomų kovinių mašinų. Priežastis slypi kasetinėje kovinėje galvutėje. Raketoje yra 950 granatos dydžio šaudmenų. Jei jie nepataikys į pažeidžiamą tanko dalį, mažai tikėtina, kad jie padarys rimtą žalą.

M39 yra dviejų tonų balistinė raketa, kurios nuotolis yra iki 165 km su inercine valdymo sistema. Amunicija buvo pagaminta 1990 m. JAV prezidento Joe Bideno administracija tikriausiai patikrinusi kietojo kuro techninę būklę išsiuntė į Ukrainą neskelbiamą skaičių balistinių raketų.

ATACMS su naujesne M74 kasetine galvute idealiai tinka atakuoti nešarvuotus taikinius: sunkvežimius, amuniciją, radarus, lengvai šarvuotus automobilius, sakė JAV armijos majoras Jamesas Huttonas. Tačiau, jo nuomone, nėra prasmės eikvoti ATACMS atakuojant tankų pulką, nes submunicijos galios nepakaks.

 

Žinoma, M74 galės sugadinti optiką arba, jei pasiseks, prasiskverbti į variklio pavarų dėžės skyrių ir sugadinti variklį. Tačiau sustabdyti šarvuočių puolimą bus labai sunku.

JAV jau paskelbė, kad tieks ATACMS Ukrainai nerizikuodama savo kovine parengtimi. Tai gali reikšti, kad ginkluotosios pajėgos gaus senesnes raketų versijas: M39, kurios jau perkeliamos, ir M48. M48 yra balistinė raketa su vientisa kovine galvute, galinčia sunaikinti įtvirtinimus ar kitus saugomus priešo taikinius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(3)
(51)

Komentarai ()