[ŽT] „Jie sekantys po Izraelio...“ Gali būti baisūs įvykiai. Skelbiama, kur kils naujas karas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-10-22 12:59
1. Na Ukraina, IZraelis bei Taiwanas - išskirstytų JAV karinius pajėgumus - tai būtų gan didelis krūvis, todėl sąjungininkų vaidmuo labai svarbus; - Vakarų demokratinis blokas su NATO prieš rytų diktatūrinį bloką - Rusija, Kinija, Š.Korėja, Iranas ir Islamo radikalai. - Vakarai, manyčiau, pirmauja ekonomiškai ir technologiškai, bet rytai turi gyvosios jėgos persvarą; - Visas pasaulis jau suprato jog Demokratija yra modernesnė gyvenimo forma ir aiškiai mato Diktatūrų baisumus, tad Vakarų atsitraukimas atimtų galimybę 3 Pas. karą laimėti lokaliai, jie laimėtų tik laiko kol Rytai pasiruoš globaliai organizuotam puolimui - visur vienu metu. 2. Vakarų užduotys: ekonominis stabilumas (nes karus laimi ekonomikos ne armijos), technologinis pranašumas, nuoseklus darbas mažinant diktatūrų įtakos zonas bei solidarumas, kas yra silpniausia vakarų dalis. - Rytai yra priklausomi nuo vakarų resursų, bei technologijų vagysčių; vakarų solidarumas yra kliūtis rytų agresijos plėtrai - tik suskaldyti vakarai nepajėgūs atlaikyti rytų diktatūrinės mašinos. - Aišku jeigu remtis tik resursais kaip ginklu, šitas konfliktas bus labai ilgas, todėl aktyvi intervencija yra būtina - Ukraina jau bando naikinti taikinius Rusijos teritorijoje. 3. Pasiūlymai: - Ukraina privalo laimėti ir Rusijos arba diktatūros griūtis susilpnintų rytų bloką; - Izraelis turėtų iškelti Palestinos valstybės sukūrimo klausimą, nes patys Palestiniečiai to būtinybę supras tik susidūrę su visuotiniu pasmerkimu ir tautos išnykimu. - Su Kinija laikas nutraukti stiprius ekonominius saitus ir ieškoti alternatyvų, kad nepasikartotų scenarijus, kai Europa NEGALI atsisakyti RUsiškų dujų, nes neturi alternatyvų. Pvz.: Kinija restruktūrizaciją daro, naftą ir dujas pirkdama ne vien tik iš Rusijos, nors galėtų paremti savo partnerį.
Benediktas 2023-10-22 14:35
Ir turime Trumpą (jei išrinks), kurio paskirtis tą Vakarų vienybę suskaidyti, o Ameriką uždaryti į MAGA skiautelį ir vos ne pilietinį karą, kad diktatoriams būtų laisvos rankos su Ukraina, Taivanu. Visos diktatiorių viltys dabar į artėjančius rinkimus JAV, kur tiek Rusija, tiek Kinija insvestuoja didžiulius pinigus. Jau dabar investuoja į priešrinkiminę kompaniją (karas Izraelyje ir aplink), norėdami parodyti Baideną, kaip nesusitvarkantį užsienio politikoje.
vanduo4 2023-10-22 19:14
Iš kur tokia informacija apie Trump'o skaldomąją politiką? Tipo Trump'as nori Kinijos karo su Taiwanu? O ką tada darys JAV - juk jie įsipareigojo ginti?
Benediktas 2023-10-22 19:16
Informacija iš jo pirmos kadencijos - viešai prieinama - audio, video, text, youtube ir kitoje medijoje užfiksuota. Užfiksuota ir JAV teismuose.
SPeed_FANat1c 2023-10-22 20:54
jis gal ir nenori skaidyt bet jis su tuo America first, ziures trumpalaikej perspektyvoj kad amerikai butu gerai man atrodo. O kad sustipres preisai tai apie tolima perspektyva negalvoja. Jam reitingai is vietiniu irgi turbut del to ir geri dabar laikos kad jis ziuri kad butu siandien arba artimu metu amerikai gerai.
SPeed_FANat1c 2023-10-22 20:54
dar viena privaluma turi tos diktaturos - gamtinius isteklius kuriu demokratijoms truksta.
vanduo4 2023-10-23 00:20
Nėra tokios patvirtintos informacijos. Yra tik neteisingos interpretacijos - kaltinimai parsidavimu RUsijai, nors nėra jokių įrodymų. Tu vadovaujiesi purvasklaidos agitaciniais gandais, skirtais nušalinti Trump'ą. Todėl ir klausiu koks konkretus šaltinis jog Trumpas nori viską skaldyti ir Kinijos karo su Taiwanu?
Benediktas 2023-10-23 04:01
1. Prekybos Karai: Tarifai įvesti Kinijai, Kanadai ir Europos Sąjungai sukėlė įtampas prekybos santykiuose ir pasaulio ekonomikoje. 2. Artimųjų Rytų Politika: Pasitraukimas iš Irano branduolinio susitarimo ir JAV ambasados Izraelyje perkėlimas į Jeruzalę sukėlė įtampą regione. Trumpas nepasitikėjo žvalgybos informacija apie Irano laikymąsi branduolinės sutarties, o tai lėmė JAV pasitraukimą iš susitarimo. 3.1 Legitimizacija Totalitarinio Režimo: Vienas iš svarbiausių kritikos taškų yra tai, kad susitikimas su Kim Jong-un gali būti interpretuojamas kaip Šiaurės Korėjos totalitarinio režimo legitimizacija. Trumpas pirmas JAV prezidentas istorijoje, kuris susitiko su Šiaurės Korėjos lyderiu. Tai galėjo suteikti Kim Jong-un režimui didesnį tarptautinį prestižą ir patikimumą, ko jis negautų susitikdamas su mažiau galingomis valstybėmis. 3.2 Mažesnis Spaudimas Dėl Žmogaus Teisių: Trumpas, susitikęs su Kim Jong-un, mažai kalbėjo apie žmogaus teisių pažeidimus Šiaurės Korėjoje, kas galėjo sumažinti tarptautinį spaudimą šiai šaliai dėl jos elgesio su savo piliečiais. Tai galėjo sukelti susirūpinimą tarp demokratinių šalių, kurios laiko žmogaus teises esminiu principu. 3.3 Sumažėjęs Diplomatinis Svoris Sąjungininkų Akimis: Trumpo sprendimas susitikti su Kim Jong-un buvo priimtas palyginti spontaniškai ir su minimaliu sąjungininkų konsultavimu. Tai galėjo kelti abejonių tarp JAV sąjungininkų, ypač Azijoje, kurie gali abejoti JAV patikimumu kaip stabilizavimo veiksniu regione. 3.4 Neaiškios Diplomatinės Pasekmės: Susitikimas nepaskatino reikšmingų pokyčių Šiaurės Korėjos branduolinės programos atžvilgiu. Tai galėjo padaryti, kad kiti demokratiniai partneriai ir sąjungininkai pradėtų abejoti JAV diplomatinės taktikos efektyvumu ir strateginiais sumanymais. 3.5 Paskatinimas Kitiems Autoritariniams Režimams: Jei susitikimas su Kim Jong-un buvo matomas kaip sėkmė, tai galėjo paskatinti kitus autoritarinius arba totalitarinius režimus manyti, kad jie gali išvengti tarptautinės izoliacijos arba sankcijų nepakeisdami savo vidaus ar išorės politikos. 4. Klimato Kaita: Pasitraukimas iš Paryžiaus klimato susitarimo sukėlė daug kritikos ir mažino tarptautinį bendradarbiavimą klimato kaitos srityje. 5. Pasaulio Sveikatos Organizacija (PSO): Trumpo sprendimas nutraukti finansavimą PSO sukėlė tarptautinį pasipiktinimą, ypač pandemijos metu. 6. Santykiai su Rusija: Trumpo elgsena su Vladimiru Putinu sukėlė nemažai abejonių ir klausimų apie JAV įsipareigojimus NATO ir kitų sąjungininkų atžvilgiu.
immortallt 2023-10-23 08:00
Vieno lėktuvnešio (su visa palyda) prie Izraelio yra daugiau nei reikia sutvarkyti reikalus visame regione, tuo atveju, jei išsiplėstų konfliktas plačiau nei HAMAS vs Izraelis. Ir vis tiek netoli tenais vienas lėktuvnešis visada paskirtas. Taivanas šiaip sunkiai paimama sala nepalikus jos dykyne. Kaip dykynė - niekam neįdomus objektas. Pamirškite Trumpulį, miręs reikalas, neperrinktų jau jo. Sudegęs politikas kaip koks uspaskis. Korumpuotas, milžiniškas narcizas ir egocentrikas, apart jo įgeidžių jam nesvarbu niekas, net šalies konstitucija. O konstitucija JAV svarbi tiek demokratams, tiek respublikonams. Kažkaip dvejoju, kad partija jį net deleguotų į prezidentus.
vanduo4 2023-10-23 23:08
donatasv 2023-10-24 00:45
Trumpą vertinti vien iš žiniasklaidos sunku ir bent jau man kyla dvejopi jausmai. Pradėkime nuo š. Korėjos Tai gal Trumpas ir neužsiminė apie žmonių teises, bet jo pagrindinis tikslas buvo panaikinti branduolinio ginklo grėsmę. Kimo tikslas panaikinti bent dalį sankcijų. Kas gavosi? Kimas pasakė mes nutrauksim bandymus, panaikinsim vieną iš bazių, naujų atominių bombų nekursim. Trumpo pasakymas viskas arba nieko. Po visko gavosi niekas, nei sankcijos nuimtos nei bombos sunaikintos. Bet bent jau pabandė bezdžione su atomine bomba atvest į protą. Beto pietų korėja yra vienas iš tech gigantų labai svarbus visame bendrame kontekste. Karo atveju tai būtų didelis smūgis IT sferai visame pasaulyje. Bent jau pasidomėkit samsung kompanija tai ne tik telefonų, telikų ir mikrobangių gamintojas... Rusija. Nežinau ką šnekėjo ir kas gavosi... Kinija. Oj čia net eilė visko ką būtų galima dėstyti ir bandyt interpretuot vienaip ar kitaip. Tarkim huawei nusodino, kinas nei mų nei mą. Bet tikriausiai šnipinėjančio hardwaro neliko visam vakarų pasaulyje. Katras kitas lyderis išdryso tai padaryt ir kiek žalos tai galėjo atnešt? NATO pasakė chebra ginkluojatės arba ginkitės patys, amerika viena gali visko ir nepavešti. Kaip matom tai nebuvo jau toks klaidingas teiginys. MAGA nu čia pagrindas ekonomika. Kiek visi pastebėjote eu vs ru prisirišimas buvo gamtiniai ištekliai ir kiek tai nervų, ir įtampų kainavo. Tai visame kame eu priklausomybė nuo ru yra tik vaikų darželio lygmuo, lyginant jav ir kiniją. Kinijos ekonomika auga JAV užsakymų dėka, tai kame bėda jei trumpas ją nori mažinti? Kitas dalykas taivanis. Subombarduos kinas ir jam naudos iš to nebus? Rimtai? Čia kokį šūdą reikia rūkyt kad taip galvot? Taivanis yra mikroprocesorių gamybos centras. JAV su inteliu dar kažką galės daryti, kinas taipogi seniai investuoja į chipų gamybą. Net ir tuos pačius "DI" skirtus chipus testuose kiniškas chipas lenkia nvidios. Ką po visko darys europa? Kuri po gilios komos net budintis nepradėjo šioje srityje? Nu vokietis šiektiek pajudino ryšius su taivaniu, kad pradėt statyt gamyklas ir po tokio išpuolio bent auto pramonė nenudvėstų. Nebombarduok taivanio tik gamyklas ir turėsi tokią suirutę pasaulyje, kad techninis pranašumas prieš tapatį rusą išnyks kaip dūmas ore papūtus vėjui... Taip kad naikindamas ryšius su kinija trumpas darė visiem paslaugą, nes jis ją silpnino. Vienintelė trumpo bėda kapitolijaus šturmas, čia asilas apsišiko juodai. Dėl šio apsišikimo ir kyla dvejopi jausmai. P.S. sąmokslo teorijų kurstymas. Taip ir norisi pasakyt wtf... kokį šūdą jis čia daro... nenoras atiduoti valdžios pagal rinkėjų valią tai pirmas žingsnis link autokratijos.
immortallt 2023-10-24 09:34
vanduo4, Jis sako kas ant liežuvio galo, o ne ką galvoja. O nepatiko, nes sako ir daro tai, kas naudinga jam, ne JAV. Pasiuntė į Siriją, ir? Daug kur kariai siųsti. Išsprendė konfliktą? Jis kovojo pastatyti sieną... Tik sienos jau buvo pastatyta daugiau, nei kad jis pastatė. Na bet reikėjo kažko skambančio. Bedarbystės lygis buvo mažiausias dėl tokio ekonominio ciklo. Sprendimų, realių, kurie tą nedarbo lygį sumažino, nėra. Matomas augimas - vėlgi, ekonomikos ciklas ir aplinkybės. Oficiali žiniasklaida prieš jį Prajuokinai. Jis nepakendė "purvasklaidos"? Ai, tai kai ištraukia faktą, kad per 20+ metų praktiškai nemokėjo mokesčių JAV yra šmeižtas? Ar kad pvz. turi išskirtinių mokestinių lengvatų daugeliui savo verslų? Ar kad teiginys, jog anglys kenkia aplinkai mažiau nei AEI? Ar pasitraukimas iš daugelio išsivysčiusių šalių susitarimų, realiai sustabdant ir derybas dėl ES ir JAV prekybos plėtros? Jau nekalbu apie rasizmo skatinimą, moterų niekinimą, savo verslų protegavimą, rinkimų sistemos niekinimą. Vien už Kapitolijų turėtų sėdėti iki gyvos galvos. Tik nesakyk, kad manai, jog žmonės patys šturmavo, tiesiog atsitiktinai susirinko ir šturmavo, neprafinansavus ir t.t.? donatasv, nėra skirtumo ką darysi su "Taivanis", nes tokios šalies nėra. Kas dėl Taivano, kiek mikroschemų <20nm litografijos pagamina kinai, taivaniečiai ir likęs pasaulis?
Benediktas 2023-10-24 09:57
Vietoj Trumpo - medinė lėlė būtų daugiu naudos Amerikai ir pasauliui davusi, nes nebūtų skaidžiusi visuomenės ir transatlantinių santykių, o ministerijos būtų darę, ką reikia remiantis duomenimis.
donatasv 2023-10-24 10:30
Tikrai nelabai svarbu, nes europa nė to nepasigamins kelis metus į priekį.
immortallt 2023-10-24 11:25
O kodėl staiga tik ES? Ir kaip manai, Taivanas savo kompetencijas ir žmones kur iškels jei prasidėtų karas?
donatasv 2023-10-24 11:39
Tai aišku ne tik ES, pats covido bumas parodė iki kiek mes priklausomi nuo gamyklų kurios sustojo taivanį. Gamyklų sunaikinimas būtu labai skaudus smūgis visam pasauliui, bet po gamyklų sunaikinimo reiktų kažkaip gyvent, gamint ginklus, palaikyt techniką remontuojant ir t.t. tai jei skaitome, kad rusas negali pasigamint to ką mes dabar galime, tai po gamyklų sunaikinimo rusas turėtų pranašumą, nes jis jau dabar kiek tai įmanoma prisitaikė gyvent be to arba pritaiko kino išvystytą technologiją. Ta 20nm technologija ar 3nm svarbu tik tau ir tavo telefonui, kariuomenė pilnai išsiverstų ir su 100nm ar dar senesne, o kas europoje gamina tokio tipo chipus? Tai pranašumas būtu didelis kur tu gali imt ir gamint, o kur tau reik sukt galvą kaip pastatyt gamyklą, atkast tiekimo grandines, viską suderint ir paleist.
Benediktas 2023-10-24 11:49
Rusija, man atrodo, nepasigamintu, net jei jiem duotu detalias instrukcijas. Arba kazka pan pradetu gaminti - o paskui viskas degraduotu, susikorumpuotų, sugestu ir vėl kuvaldas pasiimtų, nes tik jų palaikymą gali garantuoti, kad neges. Ten reikia intelekto ir ilgalaikio vystymo, tobulinimo, darbo su klaidomis. Toje visuomeneje, kuri pastatyta Rusijoje - to nera ir dar greit nebus.
donatasv 2023-10-24 11:55
Kad rusai korumpuoti ir jų mokslininkai gauna mažiau finansavimo tai nereiškia, kad jie negali reikalui esant susiimt ir padaryt. Su tokiu požiūriu tai kam aplamai dejuoti ir bijot ruso, kam ruoštis karui? Jau seniai turėjo evoliucionuoti į oloje gyvenantį žmogų.
Benediktas 2023-10-24 12:17
Susiimt gali, bet negali susiėmimo išlaikyt ilgesnį laiką - sistema sugriūva, išsigimsta, nes nėra ilgalaikės strategijos, kokybes kontroles, darbo su klaidomis. Jei jie tai padarytų - tai jie jau nebūtų Rusija, kurią mes žinome. Jiems tada net karo nereiketų, nes ekonomika būtų aukštame lygyje ir greičiausiai - demokratija, nes diktatūroje nebus to požiūrio ir bus korupcija. Nu tai va rusai - su T-55 vaziuoja į karą - šauna vis tiek. Bėda, kad jų daug ir visi padaryti vergų mentaliteto.
vanduo4 2023-10-25 00:09
Žodžiu tu nesupranti kodėl nemėgsti Trump'o? Daug tokių žmonių yra, va man ir kyla klausimas kur čia būtų galimas kompromisas? Pvz.: tokia pati problema yra ir tarp HAMAS bei Izraelio. Man įdomu kame šio konflikto priežastys. Tad kodėl tu nemėgsti Trump'o? Dėkooooju iš anksto. Ir tikrai aš nenoriu tavęs parodyti nekompetetingo ar sukelti konfliktą, tiesiog noriu suprasti kodėl žmonės nekenčia Trump'o?!!!!!!!