[ŽT] „Jie sekantys po Izraelio...“ Gali būti baisūs įvykiai. Skelbiama, kur kils naujas karas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2023-10-25 00:14
Na taip, tai kas buvo gerai - ekonominis ciklas, o kas blogai - kaltas Trump'as Jis niekada neskatino rasizmo ir niekada neniekino moterų. Sirijos konflikto niekas negali paprastai išspręsti, bet svarbiausia kad jis reagavo. Meksikos siena buvo pasenusi, ją Trumpas stipriai atnaujino, o ne tik pastatė trūkstamas dalis. Tad gal tu pasakysi kodėl nemėgsti Trump'o? Dėkoju iš anksto.
Benediktas 2023-10-25 05:22
Nera, kad mėgstu/nemėgstu. Trumpas neša chaosą sistemoje. Jei sistemoje įsivyraus chaosas, chaoesas laimės. Bus blogai mums visiems, nes Amerika yra didelis branduolys, nuo kurio priklauso procesai visame pasaulyje. Būtų galima nekreipti demesio, jei jis būtų kokios mažos šalies, kaip Olandija prezidentas. Bet kurio gero vadovo darbas yra į sistemą įnešti tvarką, apjungti procesus sistemos naudai. Pasaulis yra dabar pasidalijęs į tris dalis. Demiokratijos, Diktatūros ir įtakojamos šalys. Tai trumpas griauna demokratijos dalį, delegitimizuoja jos institutus esamus. Trumpas sako, kad visis demokratijos institutai yra niekam tikę, uzurpuoti demokratų, dėl to Amerika blogai gyvena ir t.t., jo misija neva tai keisti, pasodinti savo žmones. O jei jei jį puola žiniasklaida - tai reiškia prieš jį susimokę, fake news ir t.t. Nors fake - yra jis pats, jis žemina pasitikėjimą visais demokratiniais institutais - todėl Amerikoje atsirado pusė žmonių, kurie pradėjo nepasitikėti esama valdžia, nesvarbu ką jie sakytų ir patikėjo Trumpu, kaip mesijumi, kuris atves į šviesų rytojų. O jis tipinis populistas ir būsimas tironas, jei tik paims valdžią. Jei sugriaus esamą sitema Amerikoje, jei nebus sutarimo kitomis demokratinemis salimis, reiskia mes visi kartu negalesime atislaikyti prieš išorės grėsmes. Jis visa tai darė per savo pirmąją kadenciją: keitė teisėjus, legitimizavo diktatorius, žmeižė visus esamus institutus, ivede abejojimus ar vertai AMreikai ginti tokias šalis, kaip Baltijos valstybes, jei Rusija užpuls. Vinintelis jio pliusas, kad iskele klausimą, kodel kai kurios salys mazai skiria NATO biudzetui - vienintelis. Jei tau nepatinka Amerikos politika, kad ji saugo pasaulį nuo diktatūrų plitimo (Rusijos-Ukrainos karas, Izrealio - Arabų) - tai tau Trumpas turėtų būti superinis prezidentas, nes jis esamą tvarką griauna ir sugriaus. Žiūrint į Trampo politiką ir ekstarapoliuojant į ateitį: valstybės tiek ES, tiek Afrikoje, tiek Rytuose, bus paliktos suvalgyti diktaturoms, Amerika užsidarys į savo kiautą, nenorės nieko matyti ir girdėti, jei kažkam reiks pagalbos. Jei nori, kad Rusijai ir Kinijai būtų suteikta daugiau laisvės reikštis - Trumpas superinis prezidentas. Neabejoju, kad jo pirmas darbas bus nutraukti pagalbą Ukrainai, des tam visas pastangas, kad Putinas laimetu. Jis tai jau tikrai negins tarptautines teises ir sienu nelieciamumo, leis ateiti chaosui - visi, kurie turi stiprias kariuomenes, nuo siol gales pulti kaimynus ir atimineti ju zemes ir nebus Pasaulio policininko, kuris nubaus agresoriu. Jei tu nori, kad tokio pasaulio policininko nebūtų - tai Trumpas labai geras prezidentas. Ar Trumpas geras ar blogas prezizentas, labai priklauso, tuo to, kuria pusę tu palaikai. Čia labiau tiktų, jei pats papasakotum, kaip nori, kad būtų pasaulyje ir koks būtų Amerikos vaidmuo tarptautinėje politikoje ir koks turetu būti Amerikos vadmuo pries diktatūrų įtaką pasaulyje.
immortallt 2023-10-25 08:14
Trump'ą apibendrina vienas vienintelis jo pareiškimas - "Anglys švariau nei AEI". Parodo ir kam atstovauja, parodo kiek turi moralės (arba smegenų), ką gali padaryti dėl pinigų, ir kiek rūpi aplinkiniai/ką paliks po savęs. Em, +- visame pasaulyje buvo ekonomikos augimo ciklas. Net į COVID įlipus buvo mesta tiesiog daug pinigų į rinką, kas dar paaštrino ciklą. Manai augimas bet kokia kaina yra gerai? Nes tas augimas bet kokia kaina palieka kitiems atėjusiems į valdžią užprogramuotą aštresnį kritimą, kurį ištaisyti turėtum pridaryti dar daugiau šūdo, kad dar sekantiems atėjusiems būtų dar didesnė krizė. Kai žinai kad nelaimėsi, ir kai nerūpi ką palieki po savęs, tai žinoma, taškai pinigus kaip rytojaus nebūtų. Nes tau ir nebus.
Magnus 2023-10-25 10:38
Tu darai prielaidą, kad alternatyvos Trump'ui yra geros bei tesingos jėgos.. Turėtum kelti klausimą, kodėl atsirado Trump'as ? O jis atsirado, dėl to jog esami lyderiai kažkokiu būdu vedė šalį į socializmą, debilizmą bei diktatūrą, o Trump'as atstovavo tą racionalią demokratinę, laisvą bei kapitalistinę pusę. Sunku suvokti?
Benediktas 2023-10-25 10:47
Papasakok, kur buvo racionalumas, laisvumas, demokartiškumas? Kapitalizmas prieš Trumpą irgi buvo. Kuo blogai toks socializmas, kaip pvz Švedijoje?
Magnus 2023-10-25 12:14
Pirma turi suprasti ką reiškia racionalumas, demokratija bei laisvė. Ir kaip jautėsi tipinis Amerikietis.. Visi šitie: BLM riots, Defund police, baltaodžių vyrų demonizavimas, iškrypęs feminizmas, LGBTQ, cancel culture, iškreiptas rasizmas, tildomos diskusijos dėl kaukių bei vakcinacijos ir tt. ir pan. Gali sakyti, kad visa tai tik prisigalvojo debilai, redneck'ai, bet deja taip nėra. O Trump'ui užtenka tiesiog garsiai apie tai prabilti ir visi šitie užspausti amerikiečiai pagaliau pasijaučia išgirsti. Realiai tai akivaizdu jog visi tie mano išvardinti dalykai yra nenatūraliai kišami visuomenej, bet neaišku dėl kokių priežasčių.
Benediktas 2023-10-25 13:23
Tai pabandyk paaiškinti savais žodžiais kuo šie dalykai prie Trumpo buvo geresnės kokybės, nei kad buvo prieš jo kadenciją.
immortallt 2023-10-25 13:56
Tik Trump'as atstovauja kitą pusę, kur redneck'as galvojantis kad žemė yra plokščia, bet rėkia garsiausiai - yra teisus. Kur baltaodis vyras turi de facto pranašumą, nes jis baltaodis vyras ir t.t. Išgirsti gal ir pasijaučia, bet realiai gyvenimas jų negerinamas ar net bloginamas. Kaip pvz. importo apribojimai skamba gerai, ala daugiau darbo vietų JAV, realiai tai baigiasi priešingai, mažiau darbo vietų, nes tau kala lygiagrečius apribojimus, jei pasiseka ir nekala apribojimų (kas rimtesnius ribojimus įvedant nebūna), tai brangsta prekės, žmonės mažiau gali sau leisti ir realiai laimi tik populistas politikas.
Magnus 2023-10-25 14:58
Immortallt, Benediktas, Čia jau nelabai svarbu, ką tas populistas Trump'as padarė ar padarys, užtenka bent pasakyti jog jis supranta žmonių bėdas. Nes negi tu balsuosi už demokratą kuris netik nesupranta kaip tu jautiesi, bet ir propaguoja tai kas tau nepatinka ir atrodo kaip Marksizmas bei ėjimas Š. Korėjos lygio totalitarizmo link.
Benediktas 2023-10-25 15:01
Iš kur žinai, kad jis supranta? Gal jis tiesiog sako, ką žmonės nori girdėti? O ką žmonės nori girdėti - jau tu specialistas šioje diskusijoje. Gal pasidalinsi?
immortallt 2023-10-25 15:30
Magnus, žmonių bėda - noriu daugiau pinigų. Populistas atspausdina daugiau pinigų, t.y. kiekvienam po milijoną € padalina. Visi euforijoje, visi turtingi. Nueina į parduotuvę, duona kainavo 2€ vakar, šiandien 200€. Nueini kitą dieną, jau žiū 2000€. Tai čia populistas supranta žmonių bėdas? Jam dzin žmonių bėdos. Jam svarbu reitingus buvo pasikelti. Panašiai ir Nausėda, tik tas iš vis vėjo blaškomas skudurėlis. O taip, ėjimas link šiaurės korėjos. Pagąsdinkime žmones, kaip atsakomybės prisiėmimas tik už savo veiksmus yra komunizmas. Labai efektyvu JAV. O kad Lietuvoje socializmas daug labiau išvystytas nei drąsiausi pasiūlymai JAV, tai niekam nerūpi. O ką jau kalbėti apie skandinavus.
Magnus 2023-10-25 15:58
Na taip, jis tikrai negali suprasti kaip jaučiasi tėvai kurie veda savo vaikus į mokyklas kuri visa nuklota vaivorykštės spalvom bei diegiamos įvairios nesąmonės. Visų pirma jo vaikai ne darželinukų amžiaus, bei antra, jis juos vedė į privačias mokyklas, taip kad jis gali tik prijausti ir šnekėti, bet nesuprasti. Kas liečia žodžio laisvę, šmeižimą bei baltaodžių heteroseksualių vyrų demonizavimą bei diskriminavimą, tai jis tą patiria pilnumoje. Imkim Russel Brand'o pavizdį. Youtube atėmė galimybę uždirbti vien dėl to jog kažkas apkaltino išprievartavimu prieš 10metų. UK valdžios atstovai siuntė emailus tiek youtube tiek tiktok tiek rumble, nors dar nebuvo teismo ir niekas neįrodyta. Yra daug panašių pavyzdžių. Kadangi tu greičiausiai nesidomi JAV kultūra, bei niekur nekeliauji tai su tuo nesusiduri, taip kad neišeis tau paaiškinti, kad ir kiek bandyčiau, teks pačiam į JAV skristi ir praleisti bent porą mėnesių kalbinant žmones. Suprasi, jog beveik kiekvienas demokratas yra idiotas -> arba visiškai nieko neišmano politikoje, arba atstovaują kažkokią mažumą ir turi didelių nuoskaudų bei viską vertina per emocinę prizmę ir racionalaus ,logiško pokalbio su juo neapturėsi. Protingų žmonių nuomone kurie domisi politika bei istorija, visa tai veda į socializmą bei totalitarizmą ir kažkodėl to atsvara, kaip bebūtų gaila yra tik Trump'as, dėl to jis ir populiarus. Daug girdėjęs tokių pasisakymų "Na taip, Trump'as narcizas jis toks ir toks, bet... tik jis ir yra" Visi mato kas vyskta bet niekas nieko negali pakeisti
Magnus 2023-10-25 16:16
Skandinavų socializmas nėra blogai. Nemokamas mokslas, nemokamas gydymas, darbuotojo apsauga ir pan. Bet čia ne apie tai kalba eina. Čia labai gyli tema į kurią ir aš pats nesu pilnai įsigilinęs. Reikia perskaityti nemažai knygų apie patį marksizmą, kaip veikė KGB, kaip formuojamas totalitarizmas. Bet kolkas JAV link to einama ir tai gana ryškiai matosi. Žaidžiama mažumų jausmais. Jei politikas garsiai pasisako už homoseksualus, bei tuo pačiu jis pozityviai kalba apie vakcinavimą, tai tas homoseksualas de fakto yra už vakcinavimą. Tai ryškiai matosi.. pamatai šiuo metu jauną žmogų su kauke, ir iškarto puikiai žinai visą jo gyvenimą, pažiūras bei vertybes. Ar nekeista? Varžomos laisvės, tiek judėjimo tiek žodžio - viskas daroma dėl žmonių saugumo, patogumo ir tt.. Ir žinoma, visa tam gali rasti logišką paaiškinimą.. Žinoma jog moterys uždirba mažiau, žinoma jog homoseksualas nusipelno ramiai gyventi, žinoma vakcinavimas padeda mažinti mirtingumą, žinoma kaukės mažina viruso plitimą, žinoma jog juodaodžiai nusipelno būti vertinami taip pat kaip ir kitos rasės žmonės. Bet faktas nesikeičia, Laisvės varžomos ir toliau bus mažinamos. Bet žinoma tam yra priežasčių, žinoma..
donatasv 2023-10-25 17:34
Keista nes labai smarkiai pritempinėji. Žmogus nėra man "valdžia pasakė kaukės saugos" tai išpažinau visą kitą jos ideologiją. Labiau panašu į partijų ir pasirinkimo trūkumą.
Magnus 2023-10-25 18:06
Vargu ar pritempinėju.. Praeitą savaitę dar oro uoste mačiau jauną porelę su kaukėm sėdėjo (visi aplinkui be kaukių) ir vaikinukas skaitė knygą pavadinimu "apsuptas idiotų". Manęs tai nenustebino, tiesiog ironija aukščiausio lygio Žodžiu vargu ar pamatysi sportišką jaunuolį su kaukę ir auskaru ausyje kuris būtų už trump'ą , ne veganas, bandytų svarstyti niuansus Ukrainos kare ir tt. ir pan. Viskas visą laiką būna vienam katile: veganas, už abortus, už ukrainą nors nieko nežinau, kaukė, 6 vakcinos, zi/zer, mėlini plaukai, Trump'as rasistas, BLM, entitled, Barbie movie, socialist.. Ir čia nėra tas atvejis jog jie visi vienodai išprusę su aukštu IQ, deja. Formulė tokia maždaug: Žmogus turi nuoskaudų bei baimių dėl (pvz) homoseksualumo , vienas politikas jį užstoja ir jis juo pasitiki. Kitas politikas yra nupiešiamas, jog yra prieš homoseksualus. Ir viskas, visos kitos pirmojo politiko idėjos yra priemamos be jokių apmastymų. Kol galiausiai gaunasi taip "jog kaukės nenešioja tik tie kurie yra prieš homoseksualus". Ir tie pradeda jas ginti taip lyg savo gyvybę.
Benediktas 2023-10-25 18:16
Nesuprantu, kai žmonės dėl dėl visų pasaulio problemų kaltina homoseksualumą ir kiekvienam savo poste apie tai rašo. Atrodo daugiau niekas nerūpi.
Dannas3 2023-10-25 18:23
Magnus ka tu cia skiedi su pigiais pritempinejimais. Politikai sako, ka ju rinkejai nori girdet. Toks kaip trumpas realiai net neturi paziuru ir sakys viska, ka jo rinkejai nori girdet. Negalvoji, jei vis dar pamatai zmogu su kauke, tai rodo, ne tai kad jis bijo uzsikrest,bet gal jis tuo metu serga, bet yra samoningas pilietis ir uzsideda kauke, kad neskleist ligos. Kitaip sakant matai ka nori matyt, nezinodamas kaip istikruju yra. O visos kitos tavo litanijos, tai noras pateisinti savo paziuras. Galima laisvai prirasinet, pritempinejant kokie respublikonai yra rednekai ir t.t nes dabar gautusi pagal paziuras, kad puse amerikos yra idiotai, kiti normalus. Ir vieni rodys i kitus ir vadins idiotais. Nieko naujo.
Magnus 2023-10-25 18:43
Ne, aš nekalbu apie tuos atvejus kur žmonės serga ir užsideda tam kad neskleistų ligos. Realiai labai idomu būtų pamatyti kaip tu nupieši visus respublikonus.
Magnus 2023-10-25 18:44
Čia tik ryškus pavyzdys. Jei nesupratai, tai aš nesakau jog jie kalti, aš sakau, kad jie yra viena iš mažumų kurie yra valdomi per jiems skaudžiausią vietą.
Dannas3 2023-10-25 19:49
Is kur tu tada gali zinot del ko uzsideda? Praeita savaite buvau Shipolio oro uoste, maciau tiksliai atsimenu, tik du zmones su kauke, gal buvo ir daugiau. Nesuprantu, kaip toks dalykas dar gali kelt kokiu nors jausmu. Nebent tik tiems kuriems kaukiu nesiojimas,buvo baisinis laisviu suvarzymas:))) kaip as nupiesciau respublikonus? Konservatyviu paziuru ir tiek. Su debilu mazuma pakrasciuose. Ta pati ir demokratams galima pritaikyt. Dauguma abejose pusese yra normalus zmones.