[ŽT] Skraidančios skelbimų lentos. Dūma rado beprotišką būdą biudžetui papildyti  ()

Roskosmos raketos pradės skraidinti reklamą, kad būtų surinktos lėšos į biudžetą kosminėms programoms įgyvendinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša TASS.

Rusijos valdžia toliau ieško būdų, kaip užpildyti „Roskosmos“ biudžetą dėl to, kad organizacija neteko pajamų iš tarptautinių kosminių paleidimų. Artimiausiais metais teks kęsti pajamų iš federalinio iždo mažėjimą.

Grupė Rusijos deputatų ir senatorių jau pateikė Dūmai atitinkamą įstatymo projektą. Jis leistų ant valstybinės korporacijos raketų ir įrenginių įrengti mokamą išorinę reklamą. Potencialios pajamos, kaip teigiama dokumento aiškinamajame rašte, galėtų siekti 205 mln. rublių per metus.

Įstatymo projekto iniciatoriai mano, kad federaliniam biudžetui lauko reklamos įrengimas ant kosmoso infrastruktūros objektų gali tapti papildomų pajamų šaltiniu. Lėšos bus skiriamos „novatoriškų kosminių projektų“ plėtrai.

 

Artimiausiais metais Rusijoje biudžeto išlaidos šioms užduotims bus sumažintos. Kosmoso biudžetas 2024 m., palyginti su šiais metais, bus sumažintas 1,3 mlrd. rublių - iki 285,9 mlrd. rublių.

2025 m. išlaidas planuojama sumažinti dar 14 mlrd. rublių, iki 271,9 mlrd. rublių. 2026 m. taip pat planuojama išlaidas sumažinti dar 13,8 mlrd. rublių, iki 258,1 mlrd. rublių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(15)
(6)
(9)

Komentarai ()