Oficialiai perspėta. Rusija sulaukė grasinimų iš Izraelio. Kas vyksta  ()

Jeruzalė yra pasipiktinusi Rusijos pareiškimais apie įvykius Izraelyje ir palestiniečių teroristų veiksmus, sakė žurnalistai. Tai liudija Maskvoje diplomatiniais kanalais gauta žinia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio pareigūnai reagavo į Rusijos pareigūnų ir žiniasklaidos propagandistų elgesį dėl „Hamas“ teroristų išpuolio prieš izraeliečius. Iš Rusijos Federacijos gautuose komentaruose nenurodyta parama išpuolio aukoms. Taip pat nebuvo supratimo apie situacijos, susidariusios dėl kovotojų buvimo Gazos Ruože, rimtumą, rašo „The Moscow Times“.

„The Moscow Times“ žurnalistas remiasi Izraelio leidiniu „Kan“, kuris gavo informaciją iš anoniminių šaltinių, susijusių su Izraelio užsienio reikalų ministerija. Diplomatai pažymėjo, kad mato, kaip Rusijos žiniasklaida atvirai remia teroristus, o pareigūnai – „užsimerkę“. Tuo pat metu rusai ignoruoja faktą, kad po „Hamas“ puolimo šalis atsidūrė karo padėtyje. Dėl tokios rusų reakcijos Maskva „sulaukė įspėjimo“.

„Rusijos elgesys ir ypač Izraelį smerkiantys pareiškimai neatitinka situacijos, kurioje Izraelis yra karo situacijoje, rimtumo“, – Rusijos valdžiai nurodė diplomatai, tvirtina žurnalistai.

Oficialūs Izraelio šaltiniai kol kas nepaskelbė oficialių protestų prieš Kremliaus pareiškimus ir veiksmus. Tačiau ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu kalbėjosi su Putinu spalio 16 d. Pasak Rusijos žiniasklaidos, Putinas reikalavo „užkirsti kelią tolesniam eskalavimui“, o B. Netanyahu kalbėjo apie Izraelio kariuomenės veiksmus.

 

Vienintelė visuomenės reakcija buvo vieno iš valdančiosios partijos „Likud“ lyderių Amiro Veitmano kalba tiesioginėje Rusijos propagandos kanalo transliacijoje. Vyriškis teigė, kad rusai bus atsakingi už savo veiksmus, o izraeliečiai pirmiausia laimės, o paskui padės ukrainiečiams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(150)
(3)
(147)

Komentarai ()