„Tai grasinimas.“ Latvijos reikalavimas įsiutino Maskvą  ()

Rusija pavadino grasinimus Kremliui „nepriimtinais“ po to, kai Latvijos prezidentas pasiūlė NATO uždaryti Baltijos jūrą, jei bus įrodyta, kad Rusija yra susijusi su Suomijos dujotiekio nuotėkiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Į bet kokius grasinimus reikia žiūrėti rimtai, nesvarbu, iš ko jie kilę. Kad ir iš ko jie kiltų, grasinimai Rusijai yra nepriimtini“, – pirmadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Praėjusią savaitę Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius Latvijos transliuotojui pareiškė, kad NATO turėtų uždaryti Baltijos jūrą laivams, jei Rusija bus pripažinta atsakinga už „Balticconnector“ sugadinimą.

77 kilometrų ilgio dujotiekis, jungiantis Suomiją ir Estiją Baltijos jūroje, buvo uždarytas anksčiau šį mėnesį, Suomijos dujų tinklo operatoriui „Gasgrid“ pranešus apie jo pažeidimą. Suomijos telekomunikacijų operatorius „Elisa“ pranešė aptikęs povandeninio kabelio gedimą.

Suomijos pareigūnai netruko pasakyti, kad dujotiekio ir ryšio kabelio pažeidimai greičiausiai buvo padaryti dėl „išorinės veiklos“ ir kad už tai gali būti atsakingas „valstybinis veikėjas“. Nuo tada kai kurie rodo pirštu į Rusiją, kaltinimą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas greitai atmetė. Suomija teigė, kad jos tyrimas šiuo metu yra sutelktas į Kinijos laivo „Newnew Polar Bear“ vaidmenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(0)
(73)

Komentarai ()