Įvardinta šalis, dėl kurios „Hamas“ užpuolė Izraelį  ()

JAV prezidentas mano, kad „Hamas“ ataka įvyko siekiant sutrukdyti Izraeliui užmegzti santykius su viena iš arabų šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad spalio 7 dieną palestiniečių islamistų grupuotės „Hamas“ ataka prieš Izraelį, per kurią žuvo apie 1400 žmonių, buvo siekiama sužlugdyti galimą Izraelio ir Saudo Arabijos santykių normalizavimą, kurio siekia Rijadas. 

„Reuters“ apie tai rašo remdamasi Bideno žodžiais, pasakytais per kalbą, kuri buvo surengta kaip dalis lėšų rinkimo jo prezidento rinkimų kampanijai spalio 20 d.

Taip, JAV prezidentas užsiminė, kad Saudo Arabija nori „pripažinti“ Izraelį. Šiuo metu šalis nepalaiko oficialių diplomatinių santykių su Jeruzale.

„Viena iš priežasčių, kodėl „Hamas“ užpuolė Izraelį... Spėkite, štai ką. Saudo Arabija norėjo pripažinti Izraelį“, – sakė Bidenas.

Kaip rašo „Reuters“, galimas Saudo Arabijos ir kitų arabų valstybių santykių normalizavimas buvo bene svarbiausias dabartinio JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno veiklos prioritetas. Tuo tikslu jis 2023 m. birželį lankėsi Rijade (Saudo Arabijos sostinėje). Nors tuo metu Blinkenas pripažino, kad artimiausiu metu reikšmingos pažangos šiuo klausimu tikėtis neverta.

 

Spalio 8 d. Blinkenas CNN pareiškė, kad „nenuostabu, kad dalis išpuolio galėjo būti sužlugdyti pastangas suvienyti Saudo Arabiją ir Izraelį“.

Interviu CBS laidai 60 minučių, kuris buvo parodytas praėjusį sekmadienį, Joe Bidenas sakė, kad normalizavimosi perspektyva (tarp Izraelio ir Saudo Arabijos) „vis dar gyva, tam prireiks laiko“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai ()