„50 m ilgio raketa. 10 000 kg sprogmenų. 50-100 km...“ Rusai išprotėjo. Planuoja kolosalų smūgį  ()

50 metrų ilgio raketos skrydžio trajektorijai Ukrainos kryptimi apskaičiuoti rusams prireiks 1-2 mėnesių. Kremlius tikisi, kad raketai pavyks pakelti iki 10 tonų sprogmenų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupė pareigūnų iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkos ieško būdų, kaip įvykdyti įspūdingą teroro išpuolį Ukrainos teritorijoje. Tam jie planuoja panaudoti keliomis tonomis sprogmenų pakrautą nešančiąją raketą „Sojuz“, kurią ketinama susprogdinti Kijeve. Tai parašė „Bild“.

„Bild“ žurnalistai tvirtina, kad buvęs Valstybinės kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas šią idėją kuria kartu su vienu iš savo buvusių pavaldinių, raketų ir kosmoso centro „Progress“ direktoriumi Dmitriju Baranovu.

Jiedu ieško būdo, kaip išsiskirti Putino akyse per teroro išpuolį, kuris turėtų įvykti Kijeve ar kitame didmiestyje, rašo „Bild“. Derybų detales žurnalistai fiksavo nuo 2023 metų sausio mėnesio.

Iš rusų pokalbių stenogramų žurnalistai suprato būsimo nusikaltimo, kurį „Bild“ pavadino „megateroru“, detales.

Pirma, sąmokslininkai nusprendė, kad raketą geriau paleisti iš Plesecko kosmodromo netoli Archangelsko, o ne iš „Vostočny“ kosmodromo pasienyje su Kinija. Atstumas nuo šių taškų iki Kijevo yra atitinkamai apie 1300 ir 6000 km.

Antra, raketa turėtų gabenti 6,5–7,5 arba 9–10 tonų sprogstamųjų medžiagų.

Trečia, Baranovas pabrėžia, kad įmanoma  pasukti raketą bet kuria kryptimi per 8-22 sekundes po paleidimo.

Šiuo metu Rogozinas ir Baranovas turi tris problemas, kurias išsprendę galės įvykdyti teroro išpuolį. Visų pirma, reikia atsižvelgti į tai, kad raketa, dideliu greičiu (apie 6 km/s) praskriedama per atmosferą, labai įkais ir gali sprogti tiesiog ore.

 

„Tai yra viršgarsinis sugrįžimas į atmosferą. Esamos FAB-500 sunkiosios aviacinės bombos tokiomis sąlygomis neveikia, jos pradeda perkaisti, jose esantis trotilas sunaikinamas, o jų našumas smarkiai sumažėja", - sakė Baranovas žurnalistų paviešintuose įrašuose.

Be to, buvęs „Roskosmos“ direktorius nerimauja, kad nuolaužos nepakliūtų į Rusijos Federacijos teritoriją ir nepakenktų jokiems rusams: „Kokio dydžio avarijų zonos? Kur mūsų rizika? – klausia jis. Taip pat yra problema su tikslumu – galimas 50-100 km nuokrypis nuo tikslo.

„Bild“ pažymi, kad sąmokslininkai mano, kad išsprendė problemą dėl raketos perkaitimo – taip teigė raketų kompleksų projektuotojas ir balistinės raketos „Topol“ kūrėjas Jurijus Solomonovas.

 

Baranovas informuoja, kad laikas pasiruošti smūgiui – atlikti reikiamus skaičiavimus – „mėnuo ar du“ arba šeši mėnesiai, jei reikia korekcijos.

Pažymėtina, kad šiuo metu nėra jokios oficialios reakcijos į Ukrainos ar Vakarų šalių partnerių žvalgybos tarnybų tyrimą.

„Sojuz“ yra raketa, skirta erdvėlaiviams ir transporto priemonėms paleisti į Žemės orbitą. Raketos aukštis – apie 50 m, skersmuo – apie 10 metrų, o svoris – apie 300 tonų. Pirmoji versija buvo sukurta 60-aisiais, vėliau ji buvo reguliariai modifikuojama ir jau 2010 m. buvo naudojama, pavyzdžiui, gabenant kosmonautus į Tarptautinę kosminę stotį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(49)
(-43)

Komentarai ()