Sensacija! „Balticconnector“ vietoje rastas svarbus įrodymas. Kas įtariama  ()

Suomijos centrinės kriminalinės policijos atlikto tyrimo duomenimis, prie pažeistos dujotiekio tarp Suomijos ir Estijos atkarpos buvo rastas didelis inkaras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė „Yle“.

Suomijos policija pateikė pagrindinę įvykių, susijusių su Suomiją ir Estiją jungiančio dujotiekio „Balticconnector“ apgadinimu, versiją. Suomijos nacionalinio tyrimų biuro teigimu, manoma, kad už incidentą galėjo būti atsakingas su Honkongo vėliava plaukiojantis laivas Newnew Polar Bear.

Tyrimo metu jūros dugne aptiktas inkaro pėdsakas, vedęs į dujotiekio pažeidimo vietą, ir šis inkaras į paviršių buvo iškeltas antradienį, spalio 24 d.

 

Remdamasi turimais įrodymais ir duomenimis, Suomijos policija rekonstravo su „Balticconnector“ incidentu susijusių įvykių laiko juostą ir padarė išvadą, kad žalą galėjo padaryti su Honkongo vėliava plaukiojančio Kinijos laivo Newnew Polar Bear veiksmai.

 

Suomijos nacionalinio tyrimų biuro vyriausiasis tyrėjas Risto Lohi sakė, kad jie ne kartą bandė susisiekti su bendrove, kuriai priklauso laivas Newnew Polar Bear, tačiau ši atsisakė bendradarbiauti. Suomija pradėjo bendradarbiauti su Kinijos valdžios institucijomis, kad tęstų šio laivo tyrimą.

 

Teisėsaugininkai šiuo metu abejoja, ar tai buvo tyčinė veika, tačiau tiriant bus siekiama išsiaiškinti detales, siekiant nustatyti, ar nelaimė įvyko netyčia, ar tyčia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(2)
(75)

Komentarai ()