Netikėta. „Nekartokite mūsų klaidos“. JAV pasiūlė Izraeliui naują planą dėl Gazos Ruožo  ()

Pasak žurnalistų, norėdami padėti Izraelio armijai kare su „Hamas“ kovotojais, Amerikos karo patarėjai remiasi pamokomis, kurios buvo išmoktos, ypač per vieną kruviniausių karo mūšių Irake.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kariuomenė bando įtikinti Izraelį nutraukti intensyvias miesto kovas per sausumos operaciją Gazos Ruože. Jungtinės Valstijos siūlo panaudoti savo Irako karo patirtį, kad neleistų izraeliečiams įsitraukti į kruvinus susirėmimus miestuose. Tuo pačiu metu jie rekomenduoja naudoti specialių operacijų taktiką. Tai pranešė CNN, remdamasi anoniminiais šaltiniais.

Siekdami paremti Izraelio kariuomenę kovoje su „Hamas“ kovotojais, Amerikos karo patarėjai taiko išmoktas pamokas, įskaitant patirtį, įgytą per vieną kruviniausių 2004 m. Irako karo mūšių – Faludžos mūšį.

Leidinio teigimu, vietoj didelio masto sausumos puolimo Gazos Ruože, galinčio kelti pavojų civiliams gyventojams ir padidinti įtampą regione, Amerikos patarėjai rekomenduoja izraeliečiams panaudoti tikslių oro antskrydžių ir tikslinių specialiųjų pajėgų operacijų derinį.

 

Ekspertai taip pat analizuoja strategijas, kurios buvo sukurtos per JAV vadovaujamos koalicijos operaciją Irako Mosulo miestui išlaisvinti nuo „Islamo valstybės“ kovotojų. Tuo metu daugiausia dėmesio buvo skiriama specialiųjų operacijų pajėgų įtraukimui. Kaip ir „Hamas“, ISIS kovotojai statė tunelius visame Mosule ir naudojo civilius kaip žmonių skydus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()