Erdoganas sukėlė tikrą skandalą. Sudirbo Izraelį. Kalba apie Turkijos intervenciją  (3)

Turkijos prezidentas atšaukė visus vizitus į Izraelį ir pareiškė, kad, išskyrus IDF, jokia pasaulio kariuomenė neva nebombarduoja ligoninių, maldos namų ir turgų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas atšaukė visus Turkijos pareigūnų vizitus į Izraelį. Erdoganas tai pasakė per savo partijos frakcijos posėdį, pranešė laikraštis „Hurriyet“.

Komentuodamas karą Izraelyje, Erdoganas sakė, kad Vakarai daug skolingi žydų valstybei, o Turkija nieko neskolinga Izraeliui.

„Turėjome planą vykti į Izraelį, bet jį atšaukėme“, – sakė Erdoganas ir pridūrė, kad Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu „piktnaudžiavo mūsų gera valia“.

Erdoganas pareiškė, kad Turkija nepateisina veiksmų, vedančių į civilių žudymą Gazos Ruože ir Izraelyje, todėl siekia užkirsti kelią krizės eskalacijai ir „yra pasirengusi būti palestiniečių pusės garantu savo politiniu ir kariniu buvimu“.

„Mes neturime problemų su Izraelio valstybe. Tačiau dabar ji vykdo vieną žiauriausių išpuolių istorijoje prieš engiamus Gazos žmones. Pusė žuvusiųjų yra vaikai, kita pusė yra jų motinos ir šeimos vyresnieji. Vien tik pakanka parodyti, kad tas žiaurumas įvyko. Negalite rasti kitos armijos, kuri padegtų ligonines, maldos vietas ir turgus ir tęstų šiuos nežmoniškus veiksmus“, – sakė Erdoganas.

Reikia pažymėti, kad karo Ukrainoje metu Rusijos kariuomenė nuolat atakavo civilinės infrastruktūros objektus, įskaitant ligonines, bažnyčias ir prekybos centrus.

 

Erdoganas taip pat pareiškė, kad „Hamas“ negali būti laikomas teroristine organizacija.

„Tai yra modžahedų išlaisvinimo grupė, kuri visomis jėgomis stengiasi apsaugoti savo žemę“, – sakė Turkijos prezidentas.

Erdoganas sakė, kad pasiteisinimų sugalvojimas išpuoliams yra „Vakarų palikimas iš kruvinos istorijos“, ir pažymėjo, kad turkai yra „vieninteliai žmonės istorijoje, nesusitepę rasizmu“, o žydai tai žino geriau nei bet kas.

 

Pažymėtina, kad 2015 metų balandį Europos Parlamentas paragino Turkiją pripažinti armėnų genocidą Osmanų imperijoje 1915–1916 m. Turkija atsisako tų metų įvykių laikyti genocidu. Teigdama, kad per Pirmąjį pasaulinį karą dėl karo veiksmų ir bado žuvo keli šimtai tūkstančių žmonių.

Erdoganas pareiškė, kad Turkija „jei reikės“ imsis politinių ir net karinių priemonių ir nesileis dėl savo pozicijos, kuri yra „mūsų tikėjimo reikalavimas“.

Tuo pat metu jis pavadino Al Aksos mečetę (Jeruzalėje) „bendra musulmonų, krikščionių ir žydų garbinimo vieta“ ir paragino visas konflikto šalis nutraukti ugnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(50)
(-42)

Komentarai (3)