„Mažoji Gaza“. Neįtikėtina, ką dykumoje pastatė Izraelis. Tikras monstras  ()

Dar 2006 metais pietinėse Izraelio lygumose buvo pastatytas didelis mokymo centras, kuriame yra apie 600 pastatų, siekiant kuo tiksliau imituoti Gazos Ruožo teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietinėse Izraelio lygumose tūkstančiai karių laukia įsakymo, kuriam jie ruošėsi daugelį metų: kovoti Gazos Ruože. Negevo dykumoje Izraelio kariuomenė pastatė didelį poligoną, kuris imituoja Gazos Ruožą. Apie tai praneša „The Wall Street Journal“.

Gazos Ruožo kopija buvo pastatyta Negevo dykumoje. Poligonas buvo pramintas „Mažoji Gaza“. Čia kariškiai treniruojasi kovoti su teroristais siaurose gatvelėse ir tunelių labirintuose. Žurnalistai parodė vienos iš kovotojų grupių, praktikuojančių kovinius veiksmus miesto pastatuose, mokymus, sužeistųjų evakuaciją ir teroristų aptikimą.

Izraelis mobilizavo apie 360 ​​000 rezervistų, reaguodamas į netikėtą „Hamas“ ataką spalio 7 d. Dėl to žuvo apie 1400 žmonių, dauguma iš jų civiliai. Šiuo metu nėra žinoma, kada Izraelio gynybos pajėgos puls Gazos Ruožą.

„Mažoji Gaza“ poligonas pastatytas dar 2006 m., jo oficialus pavadinimas – Miesto mokymo centras. Jis priklauso Sausumos pajėgoms ir turi apie 600 pastatų: nuo aštuonių aukštų pasatatų iki mokyklų ir trobelių. Izraelis taip pat turi panašią bazę šiaurėje, tačiau ji jau imituoja Libano gyvenvietę.

 

Leidinys pažymi, kad karo veiksmai miestuose yra ypač klastingi. Kaip sakė vienas IDF kapitonas, toks karas vadinamas „visų baimių motina“.

„Hamas“ kovotojai Gazos Ruože sukūrė daug sudėtingų tunelių. Kai kurie iš jų yra 60 metrų gylyje. Jie turėtų padėti išlaikyti kovotojus kelias dienas, jei ne savaites. Tačiau neįmanoma neutralizuoti „Hamas“ potencialo be fizinių operacijų Gazoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()