„Jie neįkainojami!“ Kuo ypatingi Europos Ukrainai perduoti T-72 (Video)  ()

Kariškiai teigia, kad tankai buvo atnaujinti su naujomis sistemomis ir taikikliais. Ant pabūklo buvo užrašyti ir šilti žodžiai Ukrainos kariškiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė gavo šimtus įvairių patobulinimų tankų T-72. Kai kurie iš jų buvo modernizuoti. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tankistai „ArmyInform“ reportaže kalbėjo apie sovietines mašinas.

Anot kulkosvaidžio-operatoriaus Denyso, visi fronte gerbia tankistus.

„Kodėl pėstininkai džiaugiasi šalia jų matydami tankus? Tikriausiai dėl to, kad šauname greitai ir tiksliai. Priešui sunku sureaguoti. Šūvis, akimirka ir viskas baigta“, – sako Denysas.

Pats tankistas kovojo dar 2015 m., o prasidėjus plataus masto karui grįžo į kariuomenę. Dabar tarnauja vienos iš mechanizuotų brigadų tankų būryje. Pasak kariškių, kai tik įmanoma, jie nuolat treniruojasi.

„Šauname į taikinius esančius už 5 kilometrų ir pataikome. Tam tikrus sviedinius galime pasiųsti į priešą už 8 kilometrų. Iš pirmo žvilgsnio ginklininko-operatoriaus darbas sunkus, bet jei viską gerai išmoksti, tai nieko neįprasto tame nėra“, - sakė Denysas.

Būrio vadas – vyresnysis leitenantas Andrijus. Jam 53 metai, todėl su broliais ir seserimis elgiasi kaip su savo vaikais. Jie yra patyrę ir stiprūs bei žino, kas yra „rusiškas pasaulis“.

Tankų būrys yra ginkluotas trimis T-72, kurie buvo gauti kaip karinės pagalbos dalis. Andrijus sako, kad tokia pagalba įkvepia, nes žmonės susirūpinę problema ir nori padėti. Be to, mašinos buvo modernizuojamos.

 

„Matyti, kad mūsų draugai kruopščiai paruošė šias kovines mašinas. Viskas veikia, nauji modernizuoti taikikliai, monitoriai. Viskas įrengta. Šiuos tankus mums tiesiog atidavė, nors jie kainavo nemažus pinigus“, – aiškina Andrijus.

Denyso teigimu, ant tanko buvo užrašyti geri linkėjimai, jaučiama, kad Ukraina turi draugų. Todėl tankistai labai dėkingi už pagalbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(4)
(73)

Komentarai ()