Galingas atsakas. JAV nušlavė Irano taikinius. Kas vyksta  ()

Pasak Pentagono vadovo Lloydo Austino, buvo duotas įsakymas smogti dviem Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) taikiniams Rytų Sirijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV atakavo du Irano objektus, esančius Sirijos teritorijoje. Tokių veiksmų buvo imtasi reaguojant į Teherano remiamų kovotojų išpuolius prieš Amerikos karines bazes. Tai teigiama Pentagono svetainėje.

Kaip spalio 26 d. sakė JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas, prezidentas Joe Bidenas įsakė tiksliai smogti dviem Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) taikiniams Rytų Sirijoje.

„Šie itin tikslūs savigynos smūgiai yra atsakas į nuolatines ir iš esmės nesėkmingas Irano remiamų grupuočių atakų seriją prieš amerikiečių personalą Irake ir Sirijoje, prasidėjusias spalio 17 d.“, – sakoma pareiškime.

Be to, Pentagonas pareiškė, kad JAV nenori konflikto ir neketina dalyvauti tolesniuose karo veiksmuose. Tačiau Irano remiamų grupuočių išpuoliai prieš Amerikos kariuomenę yra nepriimtini. Taip, dėl šių išpuolių 21 amerikiečių karys buvo nesunkiai sužeistas, tačiau visi jie grįžo į tarnybą.

 

JAV gynybos departamentas pridūrė, kad Iranas nori nuslėpti savo dalyvavimą atakose, tačiau to padaryti negalės.

„Jei Irano įgaliotinių atakos prieš JAV pajėgas tęsis, mes nedvejodami imsimės tolesnių būtinų priemonių savo žmonėms apsaugoti“, – sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()