Netikėta žinia. Turkija smogė Rusijos armijai, yra žuvusių (Foto)  ()

Rusijos kariškiai buvo užpulti Turkijos kariuomenės Šiaurės Sirijoje, Alepo provincijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ankstų pirmadienio, birželio 12 d., rytą šiaurinėje Sirijoje Turkijos apšaudymo metu buvo susprogdinta karinė transporto priemonė – žuvo rusų karys, keli žmonės buvo sužeisti. Tai pranešė Sirijos kurdų žiniasklaida ir opozicijos karo stebėtojas,  praneša „Star and Stripes“, remdamasi AP. 

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi Sirijos žmogaus teisių stebėsena (SOHR), stebinti opozicijos karinę veiklą, pranešė, kad vienas Rusijos karys žuvo, o dar keturi buvo sužeisti, kai Turkijos kariai apšaudė kelią, jungiantį Herbel ir Oum Haush kaimus Alepo provincijoje.

 

Pirmadienio apšaudymas įvyko po dieną trukusių susirėmimų tarp JAV remiamų kurdų sukilėlių ir Turkijos pajėgų Sirijos šiaurėje.

Rusijos armija, Sirijos vyriausybė ar Turkijos pareigūnai iš karto nepateikė jokių komentarų apie praneštą apšaudymą.

Sirijos pusiau autonominių kurdų regionų naujienų agentūra „Hawar News“ pranešė, kad nukentėjo rusiškas automobilis, ir pridūrė, kad buvo aukų, tačiau detalių nepateikė. Kita kurdų naujienų agentūra „North Press“ pranešė, kad vienas Rusijos karys žuvo, o trys buvo sužeisti.

 

Turkijos gynybos ministerija pirmadienį pranešė, kad Turkijos pajėgoms sureagavus į minosvaidžių ataką prieš Turkijos taikinius žuvo mažiausiai 12 įtariamų pagrindinės Sirijos kurdų kovotojų grupuotės, vadinamos narių.

Rusija prisijungė prie karo Sirijoje 2015 m., pradėdama oro kampaniją prieš Sirijos ginkluotą opoziciją ir nuo to laiko padėjo Sirijos vyriausybės pajėgoms perimti didelę šalies dalį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()