Stulbinantys skaičiai. Kiek Ukraina prarado „Leopard 2“ ir „Challenger 2“ tankų (Foto)  ()

Dauguma šių prarastų tankų užvažiavo ant prieštankinių minų Mažosios Tokmačkos rajone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stulbinantys skaičiai. Danijos karys, karo veteranas, soc. tinklo „X“ vartotojas @GwarWorin skelbia, kiek Ukraina prarado „Leopard 2“ ir „Challenger 2“ tankų.

„Per keturis sunkių kovų mėnesius ukrainiečiai prarado tik penkis „Leopard 2A4“, tris „Leopard 2A6“ ir vieną „Challenger 2“. Devynis vakarietiškus tankus iš 150 ar daugiau, kuriuos Kyjivui perdavė sąjungininkai“, – rašo @GwarWorin.

Dauguma šių prarastų tankų užvažiavo ant prieštankinių minų Mažosios Tokmačkos rajone.

Bet tokie skaičiai buvo iki šios savaitės...

 

Ukraina gavo 40 Vokietijoje pagamintų „Leopard 2A4“ ir 21 „Leopard 2A6“, kelias dešimtis „Leopard 1A5“, 10 „Strv 122“ iš Švedijos, 14 „Challenger 2“ iš Jungtinės Karalystės ir 31 amerikiečių gamybos M-1A1.

Numatytas papildomų „Leopard 1“ ir „Leopard 2“ pristatymas.

 

Nuo antradienio Ukrainos ginkluotosios pajėgos prarado keturis tankus „Leopard 2A4“ Zaporižios srities Robotynės rajone, kai 33-ioji brigada atakavo vidury baltos dienos.

Neseniai buvo sugadinti ir 2 „Strv 122“.

Visi šie 6 apgadinti arba prarasti tankai nukentėjo nuo FPV bepiločių dronų, daugiausia užpakalinėje bokštelių dalyje. Dauguma įgulų pabėgo iš tankų.

Karys siūlo susitiprinti bokštelių apsaugą įrengiant papildomas groteles, kad nebūtų tiesioginio smūgio į tanką, amunicija sprogtų tiesiog grotelėse ir taip sušvelnintų smūgį bokšteliui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(8)
(130)

Komentarai ()