Ne tik dėl grėsmės sau. Kodėl Izraelis netiekė ginklų Ukrainai  ()

Iki šiol Izraelis Ukrainai padėjo  tik nemirtinomis priemonėmis - medicinine įranga, radarais, turbūt ir žvalgybos informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelis Ukrainai nesuteikė mirtinų ginklų, nes ir jo paties padėtis yra labai pažeidžiama. Buvęs Ukrainos saugumo tarnybos darbuotojas Ivanas Stupakas teigia, kad Izraelio ginklų perdavimas Ukrainai galėtų paskatinti plataus masto karą Artimuosiuose Rytuose.

Stupakas pažymėjo, kad Rusija turi didžiulę teritoriją ir 140 milijonų rusų, kurie yra pasirengę suplėšyti Ukrainą.

Tačiau Izraelis apie 70 metų gyvena situacijoje, kai visi kaimynai yra priešai:

  • Iranas pažadėjo ištrinti Izraelį iš žemėlapio;
  • „Hamas“ nuolat atakuoja;
  • „Hezbollah“ visada kišasi į Izraelio reikalus ir bendradarbiauja su „Hamas“.

Izraelis yra nedidelė šalis – maždaug tokio dydžio kaip Ukrainos Sumų regionas. „Todėl suprantu, kad jiems tiesiog reikia „Geležinio kupolo“, o atliekamų sistemų jie neturi, nes Izraelio teritorija apšaudoma net iš vandentiekio vamzdžių pagamintomis raketomis“, paaiškino Stupakas.

 

Pasak jo, jei Izraelis pradėtų tiekti ginklus Ukrainai, tai paskatintų karą Artimuosiuose Rytuose. Tačiau nors apie pagalbą iš Izraelio nekalbama, nereiškia, kad jos nebuvo. Izraelis jau seniai teikia žvalgybos informaciją Ukrainai.

„Kartais informacija gaunama karšta, skani ir riebi, ir gali kainuoti kelias dešimtis milijonų dolerių. Ir, ko gero, ta informacija yra daug įdomesnė ir svarbesnė nei kur stovi 5–6 rusų sraigtasparniai, kurie galėtų būti sunaikinti“, - pažymėjo Ivanas Stupakas.

(32)
(3)
(29)

Komentarai ()