Atidarytas antrasis frontas! Nauja šalis oficialiai įsitraukė į karą prieš Izraelį (Video)  (2)

Izraelio ir Gazos Ruožo karas plečiasi. Jungiasi dar viena šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jemeno pajėgų atstovas generolas Yahya al-Sari sakė, kad į objektus Izraelio teritorijoje buvo paleista daug balistinių ir sparnuotųjų raketų, taip pat daug bepiločių orlaivių.

Į Izraelio ir Palestinos konfliktą įsiveržė naujos pajėgos – Jemeno šiitų sukilėliai husiai (per Jemeno pilietinį karą užgrobę vakarinę šalies dalį su sostine Sana),palaikomi Teherano. Oficialus Jemeno ginkluotųjų pajėgų atstovas brigados generolas Yahya al-Sari paskelbė paramą palestiniečiams Gazos Ruože ir karinių operacijų prieš Izraelį pradžią. Generolo kreipimasis buvo paskelbtas spalio 31 d.

Yahya al-Sari sakė, kad Jemeno husiai paleido daugybę raketų ir bepiločių orlaivių į įvairius objektus Izraelio teritorijoje.

Generolas patikslino, kad toks sprendimas buvo priimtas „iš religinės, moralinės, humanitarinės ir nacionalinės atsakomybės jausmo“ ir kaip atsakas „į Jemeno žmonių reikalavimus ir laisvų tautų reikalavimus padėti žmonėms Gazoje“.

„Mūsų ginkluotosios pajėgos paleido didelę balistinių ir sparnuotųjų raketų partiją, taip pat daugybę bepiločių orlaivių į įvairius Izraelio priešo taikinius okupuotose teritorijose“, – sakė generolas ir pridūrė, kad tai jau trečioji husių operacija, remiant Palestiną.

Kartu buvo pabrėžta, kad ateityje husių pajėgos ir toliau vykdys kokybiškesnius smūgius raketomis ir bepiločiais orlaiviais, kol sustos „Izraelio agresija“.

 

 

Jemeno pusės pareiškimų išvakarėse Saudo Arabijos ginkluotosioms pajėgoms ir karalystės oro gynybos sistemoms buvo paskelbta aukšta parengtis.

Pasak šaltinių agentūroje „Bloomberg“, neseniai pasienyje su Jemenu esančioje kalnuotoje pietvakarinėje Jazanės provincijoje kilo susirėmimai tarp Saudo Arabijos ir Irano remiamų husių kovotojų. Dėl karo veiksmų žuvo keturi Saudo Arabijos kariai. Be to, Saudo Arabijos gynybos pajėgos sulaikė virš Saudo Arabijos teritorijos husių paleistą raketą, kuri tariamai buvo nukreipta į Izraelį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(47)
(-29)

Komentarai (2)