Pirmą kartą istorijoje. Izraelis panaudojo unikalų egzoatmosferinį ginklą (Video)  ()

Atrodo, kad Izraelio gynybos pajėgos (IDF) pirmą kartą sėkmingai panaudojo egzoatmosferinę raketų gynybos sistemą „Arrow 3“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-02 Pirmą kartą istorijoje. Izraelis panaudojo unikalų egzoatmosferinį ginklą (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Defense Express“.

Leidinio teigimu, „Arrow 3“ pagalba buvo perimta Jemeno husių paleista balistinė raketa. Tai pirmas realus aukščiausios pasaulyje priešraketinės gynybos elemento panaudojimas tikromis kovos sąlygomis.

Be to, tai yra pirmasis paties „Arrow 3“ komplekso panaudojimas koviniams tikslams. Iki šios dienos IDF preliminarią priešraketinės gynybos sistemos versiją kovinėmis sąlygomis naudojo tik vieną kartą 2017 m. Tada jis perėmė oro gynybos sistemos S-200priešlėktuvinę raketą paleistą į Izraelio F-16.

Tikėtinas husių raketos taikinys buvo piečiausias Izraelio miestas Eilatas. Todėl raketa turėjo nukeliauti apie 1700 km nuo Jemeno. Nors IDF nenurodė numuštos raketos tipo, „Defense Express“ teigia, kad tai buvo balistinė raketa. Husiai turi vieną tokią savo arsenale – „Toufan“, kuri iš esmės yra Irano vidutinio nuotolio balistinė raketa „Ghadr“.

 

„Arrow 3“ buvo sukurta glaudžiai bendradarbiaujant su JAV. Priešraketinės gynybos sistema veikia įskriedama į egzoatmosferą (paprastai tariant pasiekia kosmosą). Standartinis „Arrow 3“ radaras, priklausomai nuo versijos, gali atpažinti priešišką taikinį iki 500 arba iki 900 km atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(157)
(8)
(149)

Komentarai ()