T-90M tapo dar grėsmingesnis. Rusija pristatė naują versiją. Kas pasikeitė (Video)  ()

Rusija patobulino savo moderniausią tanką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas esminių „Proryv“ patobulinimų buvo papildomi dinaminės apsaugos moduliai, kurie dabar visiškai uždengia vikšrus, apatinę priekinę dalį ir galinę tanko kėbulo dalį.

Rusijos bendrovė „Uralvagonzavod“, priklausanti „Rostec“ korporacijai, pademonstravo patobulintą tanko T-90M „Proryv“ versiją. Kūrėjai akcentavo didesnį mašinos mobilumą ir greitį, palyginti su ankstesniais modeliais. Lapkričio 1 dieną „YouTube“ buvo paskelbtas demonstracinis vaizdo įrašas.

T-90M, kurį sukūrė Uralo transporto inžinerijos biuras kaip „Uralvagonzavod“ dalis, yra pažangiausias T-90 serijos modelis, skirtas šiuolaikiniam karui. Turi visapusišką apsaugą, modernią automatizuotą ugnies valdymo sistemą ir išgyvenamumo priemones.

Vertindami demonstracinį vaizdo įrašą, Vakarų ekspertai pažymėjo, kad T-90M buvo patobulintas atsižvelgiant į realių kovinių operacijų patirtį, ypač Ukrainoje. Patobulinimai apima papildomą dinaminę vikšrų, apatinės priekinės dalies ir bako kėbulo galinės dalies apsaugą. Šių apsauginių elementų vieta, ypač ant stogo, buvo kruopščiai optimizuota.

Tuo pačiu metu, nepaisant patobulintų charakteristikų, T-90M paveldėjo struktūrinį pažeidžiamumą, būdingą daugeliui Rusijos tankų: amunicijos saugyklą po bokšteliu. Tai reiškia, kad pataiakius į mažiau šarvuotą viršutinę tanko dalį gali sprogti amunicija, o tai gresia visiškai sunaikinti tanką ir įgulą.

 

„Akivaizdu, kad naujausioms T-90M modifikacijoms įtakos turėjo karo Ukrainoje eiga. Bokštelio stiprinimas neabejotinai yra atsakas į konflikto metu plačiai naudojamų bepiločių orlaivių problemą“, – pažymėjo ekspertai.

Tiesa, tikslios naujosios mašinos charakteristikos kol kas neatskleidžiamos, todėl realios modernizuotos mašinos galimybių kovinėmis sąlygomis belieka sulaukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(10)
(-7)

Komentarai ()