Gavo antri pasaulyje. Ukrainoje pasirodė unikalus MICLIC ir „Abrams“ hibridas (Video)  ()

Ukraina tapo antrąja M1150 operatore pasaulyje po JAV. Kariuomenė gavo puolimo mašinas, sukurtas tanko „Abrams“ pagrindu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-04 Gavo antri pasaulyje. Ukrainoje pasirodė unikalus MICLIC ir „Abrams“ hibridas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Defense Express“.

Informaciją apie šturmo mašinų perdavimą patvirtino Ukrainos prezidentas Zelenskis vaizdo įraše sveikinimais gynėjams Raketų pajėgų ir artilerijos bei Inžinierių kariuomenės dienos proga.

Kaip rašoma leidinyje, oficialaus pranešimo apie M1150 perkėlimą nebuvo, todėl šturmo mašinos kartu su tankais „Abrams“ greičiausiai atvyko į Ukrainą ne vėliau kaip spalio viduryje.

Transporto priemonė buvo sukurta perėjimams minų laukuose „statyti“. Norint tai padaryti, mašinoje vienu metu sujungtos dvi sistemos: tradicinis buldozerio peilis su plūgu ir linijinių sprogstamųjų užtaisų paleidimo sistema. Sprogimų dėka mašina minų laukuose vienu metu sukuria apie 100-150 metrų ilgio pralaidas.

„Bet jeigu MICLIC turi tik pačius užtaisus ir yra sukurtas šarvuočio M113 pagrindu, tai M1150 yra daugiafunkciškesnė, o svarbiausia – daug labiau apsaugota transporto priemonė. Pastaroji naudota kaip tikras šturmo tankas sunaikinant saugomas priešo pozicijas“, – aiškinama leidinyje.

 

Verta paminėti, kad JAV turi gana nedaug minėtų šturmo mašinų. „Military Balance“ duomenimis, JAV turi tik 149 vienetus.

„Tai yra, Jungtinėms Valstijoms M1150 perdavimas yra gana rimtas žingsnis, nepaisant akivaizdaus tokių sistemų trūkumo“, – priduriama leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(2)
(79)

Komentarai ()