Gali būti geriausiu pasaulyje. Unikalus Ukrainos artilerijos šedevras  (5)

Ukrainos savaeigė haubica „Bohdana“ jau buvo išbandyta Šiaurės kryptimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai atkreipė dėmesį į „Bohdana“ manevringumą, aukštą automatizavimo lygį ir šaudymo tikslumą. Vienintelis jos minusas yra automatizuoto įkrovimo mechanizmo trūkumas.

„Defense Express“ vyriausiasis redaktorius Olegas Katkovas „24 kanalo“ eteryje atskleidė, ar Ukrainos savaeigė haubica „Bohdana“ turi kokių nors perspektyvų būti pradėta gaminti masiškai.

Pagrindinės „Bohdana“ savybės

Unikalus Ukrainos artilerijos šedevras „Bohdana“ yra geriausia savaeigė haubica. Deja, alternatyvų nėra, nes nežinoma, ar Ukrainoje egzistuoja dar viena savos gamybos 155 mm artilerijos sistema.

„Kalbant apie karių atsiliepimus, viskas yra daugiau nei gerai. Vienintelis minusas yra automatizuoto įkrovimo mechanizmo trūkumas. Tačiau kūrėjai ne kartą sakė, kad ši problema sprendžiama“, – pažymėjo Katkovas.

Anot jo, Ukrainos prezidento svetainėje yra nuotrauka, kurioje matyti naujos versijos „Bohdana“. Nuotraukoje matyti mechanizmas, kuris yra arba stiprintuvas, arba įkrovimo aparatas, kaip pvz., „Caesar“.

 

Pridėjus haubicai automatinį įkrovimo mechanizmą, ji bus labai panaši į „Caesar“.

„Jei ant „Bohdanos“ atsiras bent kažkas panašaus į šiuos mechanizuotus įkrovimo įtaisus, tai labai supaprastins darbą su ja. O į ją integruota moderni ugnies valdymo sistema leis valdyti ją neišlipant iš kabinos. Tada tai bus Ukrainos „Caesar“, kuris dabar laikomas vienu geriausių savaeigių ginklų“, – sakė „Defense Express“ vyriausiasis redaktorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(135)
(7)
(128)

Komentarai (5)