Skandalas Izraelyje. „Turėtume subombarduoti Gazą atomine bomba“. Kilo tikra audra  (38)

Ekstremistinės partijos „Otzma Yehudit“ ministras sako, kad vienas iš Izraelio variantų kare Gazoje yra numesti branduolinę bombą ant Ruožo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paveldo ministras Amichai Eliyahu interviu „Kol Berama“ radijui paklaustas, ar ant anklavo reikėtų numesti atominę bombą, sako, kad „tai viena iš galimybių“.

Eliyahu per interviu taip pat išreiškė prieštaravimą bet kokios humanitarinės pagalbos įleidimui į Gazos Ruožą, sakydamas, kad „neperduosime naciams humanitarinės pagalbos“ ir kaltino, kad „Gazos Ruože nėra tokio dalyko kaip neįsitraukę civiliai“.

Jis pritaria Ruožo teritorijos atėmimui ir gyvenviečių joje atkūrimui. Paklaustas apie Palestinos gyventojų likimą, jis sako: „Jie gali vykti į Airiją ar dykumas, pabaisos Gazoje turėtų patys rasti sprendimą“.

Jis sako, kad Gazos Ruožas neturi teisės egzistuoti ir pridūrė, kad kiekvienas, mojuojantis Palestinos ar „Hamas“ vėliava, „neturėtų toliau gyventi žemės paviršiuje“.

Premjero reakcija

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu greitai paneigė paveldo ministro Amichai Eliyahu teiginį, kad branduolinės bombos numetimas Gazos Ruože yra galimybė.

„Amichai Eliyahu žodžiai yra atitrūkę nuo realybės“, – sakoma Netanyahu pareiškime. „Izraelis ir IDF veikia pagal aukščiausius tarptautinės teisės standartus, kad būtų išvengta žalos nedalyvaujantiems žmonėms, ir mes toliau tai darysime iki pergalės“.

Ministro atsakas

 

Paveldo ministras Amichai Eliyahu bando atremti savo plačiai pasmerktą teiginį, kad atominės bombos numetimas Gazoje yra vienas iš Izraelio pasirinkimų, ir tviteryje rašo, kad „kiekvienam, turinčiam smegenis, aišku, kad pastaba apie atomą buvo metaforiška“.

Jis priduria, kad „iš tikrųjų privalome parodyti galingą ir neproporcingą atsaką į terorą, kuris naciams ir jų rėmėjams paaiškintų, kad terorizmas neapsimoka. Tai vienintelė formulė, pagal kurią demokratijos gali susidoroti su terorizmu.

 

„Tuo pat metu aišku, kad Izraelio valstybė privalo padaryti viską, kad belaisviai būtų grąžinti gyvi ir sveiki“.

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu neribotam laikui sustabdo paveldo ministro Amihai Eliyahu dalyvavimą vyriausybės posėdžiuose, skelbia premjero biuras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(15)
(-10)

Komentarai (38)