Pirmą kartą kare. Izraelis į kovą Gazoje metė naujausią savo žvėrį „Eitan“ (Foto)  ()

Naujausias IDF šarvuotis yra didžiausias ir sunkiausias šarvuotas transporteris pasaulyje. Jo svoris siekia 35 tonas, o 800 arklio galių variklis leidžia nuvažiuoti iki 1000 km be degalų papildymo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per sausumos operaciją Gazos Ruože prieš „Hamas“ kovotojus Izraelio gynybos pajėgos panaudojo naujausią ratinį šarvuotąjį transporterį „Eitan“. Be to, šie šarvuočiai buvo pastebėti Izraelio šiaurėje, kur jie dalyvavo kovinėse operacijose prieš „Hezbollah“ kovotojus. Tai pranešė „Defense Express“.

Medžiagos autoriai pažymi, kad „Eitan“ pirmą kartą pristatytas dar 2016 m., tačiau mašina pradėta gaminti tik po šešerių metų. Tuo pačiu metu Izraelio karo pramonininkai kruopščiai išanalizavo kovinių operacijų Ukrainoje patirtį, rinkdamiesi ginklus šarvuočiui.

Mašina pradėta eksploatuoti šiais metais. Pasak Izraelio gynybos ministerijos atstovo Oreno Giberio, „Eitan“ buvo išsiųstas į Pietų karinės apygardos 162-osios šarvuotosios divizijos „Ha-Plada“ 933-ąją pėstininkų brigadą „Nakhal“.

Taip pat pranešama, kad naujasis šarvuotis transporteris buvo iš karto įmestas į mūšį pirmąją „Hamas“ kovotojų teroristinio išpuolio dieną spalio 7 d.

„Pirmą dieną, kai „Hamas“ kovotojai užpuolė Izraelį, ši transporto priemonė dalyvavo mūšiuose Zikime, kur yra Izraelio karinė mokymo bazė „Bahad 4“, – rašo stebėtojai.

 

Kai kurie karo ekspertai „Eitan“ vadina „Izraelio milžinu“. Tai tikriausiai susiję su mašinos savybėmis, nes jos svoris siekia 35 tonas, ilgis – 8 metrai, aukštis – apie 3 metrus, o ratų skersmuo viršija 1,5 metro. Taip Izraelis sukūrė didžiausią ir sunkiausią šarvuotą transporterį pasaulyje.

„Eitan“ sumontuotas galingas 800 AG galios dyzelinis variklis, kuris nesunkiai leidžia mašinai įsibėgėti iki 90 km/val., o nuvažiuojamas atstumas – 1000 km.

Be pagrindinės ginkluotės – 30 mm pabūklo, „Izraelio milžine“ yra 7,62 mm kulkosvaidis, taip pat prieštankinė sistema „Spike“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()