Raudona juostele. Izraelio AH-64 „Apache“ pastebėtas su paslaptinga raketa (Foto)  ()

Paprastai „Hellfire“ valdoma raketa turi geltoną juostelę, kuri rodo, kad sviedinyje yra kovinė galvutė. Izraelio gynybos pajėgos parodė raudonai pažymėtas raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio karinės operacijos prieš „Hamas“ kovotojus tęsiasi mėnesį. Izraelio gynybos pajėgos anksčiau buvo diskretiškai skelbusios savo pajėgų nuotraukas ir vaizdo įrašus. Tačiau dabar buvo paskelbta nuotrauka, kurioje AH-64D „Apache“ yra su raudonai pažymėta valdoma raketa „Hellfire“. Apie tai praneša „The War Zone“.

Neseniai internete buvo paskelbta „Hellfire“ raketos nuotrauka su raudona juostele. Nuotraukoje jų yra 4, bet viena turi raudoną juostelę, kuri išskiria ją iš kitų, kurios pažymėtos geltonai. Pastaroji yra tipiška amerikietiškų raketų spalva ir rodo, kad viduje yra sprogstamos medžiagos. Tačiau raudona juostelė paslaptingesnė, rašo žurnalistai.

 

Raudona juostelė ant raketos „Hellfire“ gali reikšti padegamąją galvutę AGM-114N. Pati raketa skirta sunaikinti uždarus taikinius. Termobarinė kovinė galvutė geriau tinka nugalėti priešo taikinius urvuose, bunkeriuose ar tunelių tinkle. Kovos galvutės veikimo principas veikia dėl supančio oro deguonies panaudojimo, kuris sukuria daug galingesnę sprogstamąją bangą. Be to, aukštesnė temperatūra padaro daugiau žalos taikiniui.

 

 

Autoriai mano, kad Izraelio gynybos pajėgoms termobarinė kovinė galvutė gali būti labai naudinga prieš tunelius Gazos Ruože. Termobarinė galvutė gali sunaikinti daugiau tunelyje besislepiančių kovotojų nei įprastinė kovinė galvutė.

Kita raketos versija su raudona juostele yra AGM-114M su labai sprogstamąja galvute. Jis labiau tinka naikinti lengvai šarvuotus taikinius, mažus laivelius ar prastai apsaugotus bunkerius. Tačiau gali būti, kad Izraelis savo arsenale turi specialią „Hellfire“ raketos versiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()