„Kovotojams šokas. Jie nesitikėjo tokio pralaimėjimo.“ Puola su „Trophy“  ()

BILD pasakoja apie ginklus, kuriais Izraelio kariuomenė įveikė islamistus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgų (IDF) antžeminė karinė operacija tęsiasi jau 10 dienų, ir jos sėkmė akivaizdi. Per šias dienas kariams pavyko izoliuoti šiaurinę sektoriaus dalį ir išvalyti nuo islamistų 25 kvadratinių kilometrų teritoriją.

Vokiečių leidinio BILD karo apžvalgininkas Julianas Röpcke papasakojo, kaip izraeliečiams tai pavyko padaryti vykstant įnirtingoms kovoms miestuose.

IDF jau įžengė į islamistų anklavą 6 kilometrų gylyje. Kuo toliau žengia kariai, tuo sudėtingesnė darosi padėtis: tankus miesto užstatymas ir platus požeminių tunelių tinklas leidžia kovotojams priartėti prie IDF technikos ir naudoti raketines granatas.

Laimei, Izraelio kariuomenė turi aukštųjų technologijų ginklą, kuris išsprendžia šią problemą. Tai gynybos sistema „Trophy“, kuria aprūpinta dauguma Izraelio karinės technikos. Ši išmani sistema gali perimti 95 proc. į transporto priemonę skriejančių sviedinių. Vienintelis jos pažeidžiamumas – pusantros minutės trukmės įkrovimo greitis. Jei transporto priemonė patenka į stiprią priešo ugnį, ji turi pasikliauti šarvuočiais. Tačiau Izraelio šarvai taip pat yra aukščiausios kokybės.

 

Žymus karo korespondentas Sergejus Auslenderis pažymi, kad, Izraelio žvalgybos duomenimis, pastaruoju metu islamistų moralė pastebimai smuko.

„Jie nesitikėjo tokio pralaimėjimo ir desperatiškai siekia paliaubų – atėjo laikas padidinti smūgių intensyvumą“, - cituoja jis savo šaltinį.

Iš viso, pasak jo, IDF ant islamistų Gazos Ruože jau numetė apie 35 kilotonas šaudmenų. Užduotis visiškai sunaikinti grupuotę sėkmingai vykdoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(174)
(12)
(162)

Komentarai ()