„Galimybės nėra beribės“. Kodėl priešo balistinės raketos numušamos tik virš Kyjivo  ()

„Patriot“ sistemos veikimo nuotolis yra ribotas, o Rusijos Federacija raketas paleidžia iš per artimo atstumo, priminė oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Todėl norint apsaugoti visą Ukrainos teritoriją, reikia daug vakarietiškų įrenginių, tačiau jų nėra.

Ukraina iš savo partnerių gavo nepakankamą oro gynybos kiekį, kad ja apimtų ne tik Kyjivą. Be to, oro gynybos sistemos „Patriot“ veikimo spindulys yra toks, kad ji gali numušti balistines raketas, bet ne visada.

Ukrainos teletono eteryje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas papasakojo apie Rusijos ginkluotųjų pajėgų balistinių raketų smūgių prieš Ukrainą atkirtimo detales.

Pasak Ihnato, kariuomenė iš partnerių gavo dvi oro gynybos sistemų „Patriot“ divizijas. Kiekvieno skyriaus sunaikinimo spindulys yra iki 40 km (tai yra, jo plotas yra 5024 kv. km). Šios Vakarų oro gynybos sistemos paleista priešlėktuvinė raketa gali numušti balistines raketas, tačiau „galimybės nėra beribės“. Visų pirma, pavyksta numušti Rusijos raketaas, skrendančias į Kyjivą (200 km nuo sienos su Rusijos Federacija). Kita vertus, Charkivą (40 km nuo sienos) apsaugoti ne visada pavyksta.

 

Gautų oro gynybos sistemų „Patriot“ per mažai, kad būtų galima apsaugoti net didelius Ukrainos miestus, pabrėžė Ihnatas. Kartu jis priminė, kad Ukraina netrukus gaus dar vieną padalinį iš Vakarų partnerių.

„Todėl galima tik įsivaizduoti, kiek tokių sistemų reikia norint aprėpti Ukrainos teritoriją. Bent jau norint apsaugoti visus didžiuosius miestus, objektus ir pan.“, – aiškino Karinių oro pajėgų atstovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)

Komentarai ()