Užgrobtas Sakartvele. Rusija pirmą kartą prarado unikalų ukrainietišką ginklą (Foto)  ()

BMP-1U „Škval“ yra ukrainietiška sovietinės mašinos modernizacija, kuri buvo sukurta 1990-ųjų pabaigoje. 2007 metais Sakartvelui buvo perduota 15 mašinų, kurias vėliau užgrobė Rusijos užpuolikai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-16 Užgrobtas Sakartvele. Rusija pirmą kartą prarado unikalų ukrainietišką ginklą (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per daugybę Rusijos armijos puolimų Avdijivkoje pirmą kartą prarastas BMP-1U „Škval“. Šios mašinos buvo užgrobtos per Rusijos Federacijos invaziją į Sakartvelą 2008 m. Apie tai pranešė 47-osios atskirosios mechanizuotosios brigados dalinys.

Paskelbtose kariškių nuotraukose goje matyti, kaip naikinami nuo Ukrainos bepiločių orlaivių besislapstantys rusų okupantai. Vienas iš karių stovėjo prie BMP-1U korpuso. Nuotraukos tapo pirmuoju patvirtintu trofėjinio BMP praradimo įrodymu.

Be to, matyti, kad rusai ukrainietišką 3TM-1 30 mm pabūklą pakeitė rusišku 2A72.

 

BMP-1U „Škval“ – ukrainietiška sovietinio BMP modernizacija. Jis buvo sukurtas 1990-ųjų pabaigoje. Naujovė debiutavo kariniame parade 2001 m. rugpjūčio 24 d. BMP buvo aprūpintas prieštankinėmis valdomomis raketomis. Pakeistas pabūklas, taip pat variklis.

 

Ukraina 2007 metais perdavė BMP-1U „Škval“ Sakartvelui. 2008 metais Rusijos Federacijos invazijos metu okupantai užėmė 15 BMP-1U „Škval“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()