Veiksmingas miesto mūšiuose. Kas vaidina pagrindinį vaidmenį kare prieš „Hamas“ (Video)  ()

Ekspertai pažymi, kad Izraelio tanko konstrukcija ir galimybės geriausiai atitinka miesto kovos užduotis. Šios užduotys sėkmingai atliekamos dėl šarvų, ugnies galios ir mašinos universalumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindiniai mūšio tankai (MBT) „Merkava“, kurie yra neatsiejama Izraelio gynybos pajėgų (IDF) dalis, atlieka pagrindinį vaidmenį miestų kovose su teroristine grupe „Hamas“ Gazos Ruože. Pasak „Army Recognition“ apžvalgininkų, tanko konstrukcija ir galimybės iš esmės atitinka miesto kovos užduotis, o tai tampa akivaizdu tiriant jo veiksmus tokiomis sąlygomis.

Ekspertai atkreipė dėmesį į karo veiksmų Gazos Ruože ypatumus, kur tankai turi veržtis siauromis gatvelėmis. Bet kurią akimirką „Merkava“ tankai gali būti aptikti ir iš pasalų užpulti palestiniečių kovotojų, kurie dažnai slepiasi tarp civilių gyventojų.

Tačiau MBT dizainas šias užduotis išsprendžia keliais būdais:

Įgulos apsauga

Tanke ypatingas dėmesys skiriamas mašinos įgulos apsaugai. Specialistai pastebi, kad tanko variklis yra ne gale, kaip dažnai būna, o priekinėje korpuso dalyje, suteikiant papildomą apsaugą priekinių atakų metu.

„Tankaus miesto sąlygomis Gazoje, kur „Hamas“ kovotojai dažnai naudoja RPG ir kitus prieštankinius ginklus, ši konstrukcijos ypatybė yra nepaprastai svarbi“, – sako ekspertai.

Be to, tankas aprūpintas daugiasluoksniais šarvais iš plieno, keramikos, kevlaro ir aktyviosios apsaugos kompleksu „Trophy“, o tai iš tikrųjų yra unikali plėtra.

Todėl Gazos miesto plėtros sąlygomis, kai atakos gali būti vykdomos iš bet kurios krypties ir iš arti, tokios sistemos yra neįkainojamos tanko išgyvenamumui ir efektyvumui.

Ugnies galia

 

„Merkava“ tankas aprūpintas 120 mm MG253 pabūklu ir sudėtinga ugnies valdymo sistema, kurios dėka transporto priemonė gali tiksliai užfiksuoti taikinius miesto vietovėse. Priešas dažnai slepiasi civiliuose pastatuose, todėl tikslumas yra labai svarbus. Be to, galimybė naudoti įvairių tipų amuniciją leidžia tankui efektyviai pataikyti į skirtingus taikinius, sumažinant šalutinius nuostolius.

Pavyzdžiui, be pagrindinio ginklo, „Merkava IV“ modelyje sumontuotas nuotoliniu būdu valdomas 60 mm pabūklas, taip pat 12,7 mm didelio kalibro kulkosvaidis ir du 7,62 mm kulkosvaidžiai. Dėl šios priežasties įgula gali šaudyti į taikinius, nesusidurdama su priešo ugnimi.

Universalumas

 

Izraelio MBT yra gana universali mašina, ypač pėstininkų paramos atžvilgiu. Jo ypatybė yra tai, kad yra galinis skyrius, kuriame gali būti gabenami pėstininkai. Tai leidžia glaudžiai koordinuoti šarvuočių ir pėstininkų dalinius, o tai yra esminis miesto karo aspektas, kai sausumos kariuomenei reikia šarvuotos paramos, kad galėtų judėti per priešišką miesto vietovę.

„Gazos sąlygomis, kur „Hamas“ kovotojai giliai įsitvirtino civilinėje infrastruktūroje, tokia pėstininkų ir šarvuočių sąveika yra itin svarbi sėkmingam operacijų vykdymui“, – pabrėžė ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()