„Dovana Putinui“. Neįtikėtina. Ką nori pirkti Čekija  ()

Jau spėjo surinkti apie 250 tūkstančių dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos iniciatyva „Dovana Putinui“ pradėtos rinkti lėšos nupirkti sraigtasparnį „Sikorsky UH-60 Black Hawk“ Ukrainai. Jie pavadino jį „Chesteriu“.

Lėšų rinkimo tinklalapyje nurodyta, kad naudotas sraigtasparnis yra privačiose rankose. Dėl kiek daugiau nei 100 milijonų kronų (4 080 000 eur.) kainos buvo sutarta su ekspertais ir Ukrainos puse. 1980 metų sraigtasparnį apžiūrėjo ir Ukrainos aviacijos ekspertai.

„Jis yra geros būklės ir, jei pavyks nusipirkti, jį naudos Ukrainos karinė žvalgyba, kuri nori jį eksploatuoti specialiose operacijose ir pilotų mokymams. Svarbu žinoti, kad ši organizacija jau turi ir eksploatuoja bent vieną tokią mašiną“, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad „Black Hawk“ turi keturių menčių pagrindinį ir galinį rotorius, varomus dviem „General Electric T700“ turboveleniniais varikliais. Jis turi platų pritaikymo spektrą, įskaitant kariuomenės transportavimą, elektroninį karą ir aviacijos mediciną.

Vidinė naudingoji apkrova yra 1200 kg, išorinė - 4100 kg, tai leidžia gabenti 11 karių su technika arba haubicą su įgula. Avionika apima GPS navigacijos sistemą ir gali būti aprūpinta ESSS sparnų sistema, leidžiančia gabenti kuro bakus ir ginklus, sveriančius iki 4500 kg, įskaitant raketas ir sparnuotąsias raketas.

 

Jį norima perduoti Ukrainos žvalgybai padedant Čekijos gynybos ministerijai. Svetainės duomenimis, jau surinkta apie 250 tūkst. dolerių.

Pastebėta, kad koviniai sraigtasparniai „žymiai padidina specialiųjų pajėgų pajėgumus ir specialiųjų operacijų efektyvumą“.

Tačiau oficialiai nepranešta apie šių sraigtasparnių tiekimą iš kitų šalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()