[ŽT] Lūžio taškas. Izraelis pirmą kartą smogė lazeriniais ginklais  ()

Pranešimai apie pradėtą ​​eksploatuoti „Iron Beam“ pasirodė anksčiau nei tikėtasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad IDF pirmą kartą panaudojo „Iron Beam“ lazerinę sistemą kovinėje operacijoje, kad atremtų raketų atakas iš Gazos. Žurnalo „Newsweek“ teigimu, šis įvykis žymi lūžio tašką gynybos technologijų raidoje, demonstruodamas nukreiptos energijos ginklų galimybes realiomis kovos sąlygomis.

„Iron Beam“ sukūrė „Rafael Advanced Defense Systems“, tai didelė pažanga gynybos strategijoje. Skirtingai nuo tradicinių raketų sistemų, „Iron Beam“ naudoja didelės energijos lazerį, kad efektyviai neutralizuotų trumpojo nuotolio grėsmes, tokias kaip raketos, artilerija ir bepiločiai orlaiviai.

Ši technologija ne tik sustiprina esamus Izraelio oro gynybos pajėgumus, bet ir yra ekonomiškas sprendimas nuolatinėms gresiančių grėsmių problemoms spręsti, nes jos perėmimo kaštai yra žymiai mažesni nei tradicinių sistemų.

 

Pranešimai apie pradėtą ​​eksploatuoti „Iron Beam“ pasirodė anksčiau nei tikėtasi. 2022 metais Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennett teigė, kad sistema galėtų pradėti veikti 2024 metais.

Tačiau panašu, kad pastaruoju metu paaštrėjęs konfliktas paspartino šios sistemos dislokavimą, pabrėždamas šios pažangios gynybos technologijos aktualumą ir svarbą šiuolaikinėse karinėse operacijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(5)
(56)

Komentarai ()